Katić: BiH je moja država, tu žive moji roditelji, oduševljen sam stožerom reprezentacije

Medijima se obratio i Vasilj

Katić: BiH je moja država, tu žive moji roditelji, oduševljen sam stožerom reprezentacije

Haris Zilić, foto: T. Hebib

Prvog dana medijskih aktivnosti fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine koja se okupila na Ilidži, medijima su se obratili reprezentativci Nikola Vasilj i Nikola Katić.

Vasilj iza sebe sjajnu sezonu sa St. Paulijem je izborio plasman u Bundesligu, a svjestan je i odgovornosti jer u reprezentaciji nema više Ibrahima Šehića.

"Sigurno da godi što sam sada tu jedna opcija za prvog golmana, radujem se i sigurno to nosi pritisak", rekao je Vasilj i dodao:

"Imamo kvalitetnih igrača, pogotovo u Njemačkoj, ali nije bitno ko gdje igra, najbitnije je da svi damo maksimum od sebe. Očekuju nas dvije utakmice gdje smo mogli samo sanjati da ćemo igrati i sigurno je da ćemo sve dati od sebe."

Defanzivac Zuricha Nikola Katić imat će priliku da debituje za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"Moje prvo okupljanje, dobrodošlica od svih stožeru je bila odlična, reakcija u profesionalnom fudbalu mora biti brza, sada je sve pozitivno", rekao je Katić i nastavio:

"Prvi put sam kontaktiran od NFSBiH kako treba. Bosna i Hercegovina je mojda država, tu žive moji roditelji. Emir Spahić je došao kod mene kući. Saša Papac je došao kod mene, Ninoslav Milenković je zvao, vidio sam da ovaj stožer ozbiljno računa na mene, oduševili su me."

"Reprezentacija je nešto veliko, uvijek me vodila ta neka želja, krenuo sam iz male sredine, nisam imao nikakve uslove to me vodilo. Ostvario sam velike stvari, mislim da me čeka još velikih stvari, na meni ja da radim, trudit ću se maksimalno pomognem reprezentaciji", istakao je Katić za kraj.

Podsjetimo, naša reprezentacija 3. juna igra u Newcastleu protiv Engleske, a 9. juna u Empoliju protiv Italije.

Top Komentari

mirza24
DOBRO DOSAO NIKOLA KATICU U REPREZENTACIJU BOSNE I HECEGOVINE
2 0
rabodimis
Ova atmosfera oko reprezentacije, entuzijazam, pozitiva.. je nesto novo za nas.. Mozda konacno dobijemo ekipu sa stavom i karakterom, sa jednim ciljem.. Svako dobro vam zelim, sretno !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi