Bajramović: Najmanje sam u sobi, stalno razmišljamo o formaciji, taktici...
VIDEO/FOTO: Haris Zilić

Medijima se obratio i Gigović kojeg očekuje debi

Bajramović: Najmanje sam u sobi, stalno razmišljamo o formaciji, taktici...

Nogometna reprezentacija naše zemlje nastavila je pripreme za prijateljske utakmice koja nam slijede.

U našom taboru vlada dobra atmosfera i svi vjeruju da ćemo u ponedjeljak protiv Engleske ostaviti dobar utisak.

Na današnjoj press konferenciji medijima su se obratili trener u stručnom štabu Zlatan Bajramović, te reprezentativac Armin Gigović.

"Ne može ništa preko noći. Sve je pozitivno, i povrijeđeni igrači su došli. Ovo je najgori termin za utakmice, ali igrači i dalje žele da se dokažu.

Mi smo Bosna, oni Engleska, imamo i povrijeđenih igrača, ali uvijek se može igrati. Bitna je forma i na taj dan, zašto mi ne bi izvukli dobar rezultat? Želimo da smo svi skupa, da smo prava ekipa, pravi tim...", prve su riječi Bajramovića.

Prokomentarisao je atmosferu među igračima.

Oglasi

"Dolazimo iz zemlje u kojoj je sve top, ali i mi smo digli naš nivo. Sve je drugačije, organizacija top, igrači ima drugačije uslove nego mi. Sve ide ka boljem, to moramo čuvati i još više dizati. To je normalno na ovom nivou".

Sa stručnom štabom se kaže odlično slaže.

"Meni je drago kada vidim nas u stručnom štabu, veća radost, nego težina. Posao je sada pravi, a onda igrači izađu na teren. Sitnice odlučuju, tako je bilo i protiv Ukrajine. Nije sve bilo loše, bili smo blizu.

Mi smo zajedno 24 sata, a najmanje vidim svoju sobu, samo kada spavam. Cijelo vrijeme razmišljamo o formaciji, o ekipi... Cijelo vrijeme je to razmišljanje".

Riječ je dobio i Gigović.

Oglasi

"Drago mi je biti ovdje. Odmah kada su Barbarez i Spahić pokazali interesovanje, ja i otac smo bili oduševljeni. Bilo je tu veze sa Švedskom, oni su isto čekali, a ja sam im rekao da želim igrati za svoju zemlju. Oni su to poštovali, respektirali i sada sam ovdje.

Drago mi je što sam ovdje, jedva čekam ove utakmice koje nam slijede".

Prokomentarisao je i samo stanje u reprezentaciji, atmosferu...

"Dobar je osjećaj, dobar utisak sam dobio i od trenera, te igrača. Nema tu šta da se kaže. Svi su prijatni, otvoreni, pričamo i zezamo se. Najbitnije da je fokus sada ovdje, da damo sve od sebe za ove dvije utakmice".

Prokomentarisao je i svoje igre u ekipi.

"Bila je tvrda sezona. Bila je borba za titulu, nismo razmišljali o tebi, igrali smo utakmicu po utakmicu, a drago mi je što sam završio kao prvak. Neću tamo ostati, to je prva titula u karijeri", dodao je Gigović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti