Turski mediji pišu da je Mourinho kontaktirao Džeku i Freda, za obojicu je imao isto pitanje

Nije tajna da ga Fenerbahče želi za trenera

Turski mediji pišu da je Mourinho kontaktirao Džeku i Freda, za obojicu je imao isto pitanje

Endin Čaušević

Fenerbahče ni ove sezone nije uspio da osvoji titulu prvaka Turske koju navijači čekaju već deset godina i jasno je da će i ovog ljeta doći do promjena u ekipi. Mediji u Turskoj pišu da je najveća želja da Jose Mourinho preuzme trenersku palicu, a navodno se Portugalac počeo raspitivati o situaciji u Feneru.

I pored ogromnog novca koji je Fenerbahče uložio prošlog ljeta u pojačanja ovaj klub nije uspio da dođe do titule iako je vodio na tabeli većinu sezone.

Na kraju je Fener imao nekoliko kikseva koje je ljuti rival Galatasaray iskoristio i u zadnjem kolu uspio je da odbrani titulu prvaka Turske, te tako nanese još jedan težak udarac čelnicima Fenerbahčea.

Čini se da Ali Koc neće ostati u klubu jer mu ističe mandat na funkciji predsjednika, a kako je već poznato želju za povratkom na to mjesto pokazao je biznismen Aziz Yildirim koji je već krenuo u kampanju.

Yildirimova najveća želja je Jose Mourinho što je i javno rekao, te je jasno poručio da mu je glavni cilj da Feneru vrati titulu prvaka Turske, te da je već obavio razgovor s portugalskim trenerom.

Turski biznismen otkrio je da je čak dva sata razgovarao s Mourinhom i navodno je s njim dogovorio uslove, te je on spreman da dođe u Fenerbahče. Yildirim je dodao i da će u subotu otići u Englesku na sastanak s Mourinhom i da je siguran da on preuzima klupu turskog velikana.

Oglasi

Da se tu zaista nešto dešava pokazuju i pisanja turskih medija koji su danas objavili da je Mourinho itekako zainteresovan za dolazak u Fenerbahče jer činjenicu da ovaj klub deset godina nije bio prvak portugalski stručnjak vidi kao ogroman i veoma privlačan izazov.

Ugledni TRT Spor objavio je danas da je Mourinho nakon razgovora s Yildirimom krenuo u akciju, te da je navodno kontaktirao Edina Džeku i Freda.

TRT tvrdi da je Mourinho za obojicu imao isto pitanje, a to je kakvo je stanje u klubu. Portugalac je odlučio da se raspita prije narednog sastanka s ljudima iz Fenera, a to pokazuje da postoji želja da dođe na klupu ovog kluba.

S Fredom je Mourinho sarađivao dok je bio u Unitedu, a s Džekom je saradnju imao tek nekoliko sedmica kada je stigao u Romu, no ubrzo nakon toga bh. napadač je prešao u Inter.

Oglasi

Također, u posljednje vrijeme špekuliše se da bi Džeko mogao ovog ljeta napustiti Fener nakon samo jedne sezone, te da za njega postoji određeni interes pojedinih klubova iz Saudijske Arabije.

No, naš iskusni reprezentativac ima ugovor na još godinu dana, a eventualnim dolaskom Mourinha u turski klub teško da bi Džeko tako lako otišao.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Samom činjenicom da je Mourinho navodno kontaktirao Džeku kako bi se raspitao o situaciji u Fenerbahčeu dovoljno govori kakvo mišljenje ima portugalski stručnjak o ovom 38-godišnjem napadaču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi