Nakon što je napustio Madrid

Ovo je baš iznenađenje: Toni Kroos objavio šta će sada raditi

Edmir Škorić

Njemački fudbaler Toni Kroos nedavno je najavio oproštaj nakon što završi nastupe na Euru, a već je poznato šta će dalje raditi u životu.

Kroos je napravio neočekivan potez kada je prije nekoliko sedmica objavio da odlazi iz fudbala nakon Eura.

Nedugo nakon toga odigrao je posljednju utakmicu u dresu Real Madrida u pobjedi nad Borussijom Dortmund (2:0) u finalu Lige prvaka, pa sa šest osvojenih titula ovog takmičenja na najbolji način završava karijeru.

Sada će se fokusirati na utakmice sa reprezentacijom Njemačke, a nakon Eura, više ga nećemo gledati u ulozi fudbalera, ali ostaje aktivan u fudbalu. Kroos je u intervjuu otkrio da će imati mjesto u Akademiji Real Madrida pod nazivom "La Fabrica".

“Nastavit ću podcast sa svojim bratom Felixom i radit ću u Akademiji Real Madrida.Želim da me pamte kao 34-godišnjeg Tonija Kroosa, koji je odigrao svoju najbolju sezonu za Real", rekao je Toni Kroos, prenosi AS.com.

Proglašen najboljim fudbalerom Njemačke u 2018., Kroos ima čak 34 trofeja, uključujući Svjetsko prvenstvo s reprezentacijom. Prije Reala igrao je za Bayern.

U 463 utakmice za Real dao je 28 golova i upisao 98 asistencija. Veznjak ima 205 utakmica, 24 gola i 49 asistencija za Bayern i 48 utakmica, 10 golova i 13 asistencija za Bayer Leverkusen.

Florentino Perez inzistirao je na ostanku Kroosa u Madridu i on je odlučio biti uključen u buduće aktivnosti kraljevskog kluba, a svakako će dati značajan doprinos u ostvarivanju rezultata te će biti od velike pomoći svim mladim igračima koji žele da se razvijaju i naprave velike karijere.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Evropsko prvenstvo je praktično jedini prestižni trofej koji mu nedostaje u karijeri i ako bi postao prvak Starog kontinenta sa Njemačkom to bi bez sumnje bio najbolji mogući kraj jedne sjajne karijere.

Eventualnim osvajanjem Eura Kroos bi postao i prvi kandidat za osvajanje Zlatne lopte, nagradu koju je sigurno zaslužio s obzirom šta je sve ostvario do sada.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.