Stvari se preko noći promijene, ni Mbappeu više ništa nije jasno: "Izdao si nas!"

Žestoke kritike

Stvari se preko noći promijene, ni Mbappeu više ništa nije jasno: "Izdao si nas!"

Edmir Škorić

Nakon sedam godina Kylian Mbappe (25) napustio je PSG, a karijeru nastavlja u madridskom Realu.

Dugo se Real borio za potpis jednog od najboljih fudbalera svijeta, na kraju je i uspio u tome. Mbappe ovog ljeta dolazi kao slobodan igrač, pošto nije htio da nastavi saradnju sa francuskim prvakom.

Sada je sapunica završena i Mbappe može da se fokusira na Euro, a onda da krene u novu životnu i sportsku avanturu. A u međuvremenu, stigle su teške riječi na račun Francuza i to iz njegove domovine.

Jerome Rothen (46) upisao je 180 nastupa za PSG, a bivši francuski reprezentativac i dalje je pristaša francuskog velikana.

On nije imao milosti prema Mbappeu nakon što je Francuz potpisao za Real Madrid. Novopečenog igrača "galaktikosa" optuživali su za neangažman i kritikovali ga zbog ponašanja u posljednjoj sezoni u Francuskoj.

Oglasi

"Pet mjeseci, kada Kylian Mbappe ne pokaže dovoljno angažmana, to nije problem trenera, predsjednika, navijača. To je samo problem poštovanja. Kad te uvrste u kategoriju najboljih igrača u svijetu, morate pokazati pravi stav", rekao je Rothen te je dodao:

"Morate se boriti za svoje saigrače, za svoju zemlju, za svoj klub. Mislim da nas je izdao tokom cijele sezone. Bila je to katastrofa od početka do kraja što se tiče komunikacije. Jer kad ga takvog vidim u reprezentaciji, to nije moguće!".

Mbappe je najbolji strijelac u historiji PSG-a sa 256 golova, a ove sezone osvojio je Ligue 1, Kup i Superkup Francuske, no nikada nije osvojio Ligu prvaka i zato je prešao u Madrid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U sedam godina u Parizu osvojio je šest titula, četiri Kupa Francuske, pet superkupova Francuske i dva Liga kupa.

S Francuskom je 2018. bio svjetski prvak i pokušat će u Njemačkoj osvojiti Euro.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Eminbos
Za 7 godia Mbappeu je jednoj prosijecnoj ekipi donio sepet medalja,pa sta treba do kraja karijere ganjati se s crncima kojim je jedini cilj ,s****ti ga u svakome duelu.Za 2 godine odbrane u Španiji ce tek poceti dobijati duele s igracem danasnjice Mbappeu N.o1.....
0 0
Amansio
Jbg mišeljenje je kao dupe, svak ga ima ali kao i dupe ne znaci da je svako dobro.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi