Tim snova u rukama Xabija Alonsa, on sa sobom vodi i nestvarnog Floriana Wirtza
Dvojac iz Leverkusena ide u Real Madrid (AP Photo/Martin Meissner)

Dvojac iz Leverkusena od narednog ljeta u Madridu?

Tim snova u rukama Xabija Alonsa, on sa sobom vodi i nestvarnog Floriana Wirtza

Midhat Šljivak

Španski stručnjak Xabi Alonso, te mlada zvijezda Bayer Leverkusena Florian Wirtz, mogli bi od narednog ljeta skupa karijeru nastaviti u redovima madridskog Reala.

Xabi Alonso je u sezoni koja je iza nas napravio čudo s Bayerom iz Leverkusena. Njegov sastav izgubio je samo jedan meč i to u finalu Evropske lige od Atalante, dok je u Njemačkoj dominantno došao do prve titule u Bundesligi i trofeja u DFB Kupu.

Imao je sjajni španski stručnjak ogroman broj ponuda na stolu. Bayern i Liverpool su mu nudili ogromne ugovore kako bi ovog ljeta preuzeo timove, no on je odlučio ostati još godinu dana u šampionskom Bayeru.

Ipak, očekuje se da u ljeto 2025. godine 42-godišnji stručnjak napusti klupu Apotekara. Njegov novi tim bi, po pisanju njemačkih medija, trebao biti Real Madrid, gdje će zamijeniti Carla Ancelottija koji odlazi u penziju.

Alonso je po mišljenju mnogih upravo zbog Reala odbio ponude Bayerna i Liverpoola. Znao je da Ancelotti odlazi u penziju i da će pozicija na klupi Kraljeva biti slobodna, a on je prvi favorit da naslijedi jednog od najvećih trenera svih vremena.

Neće sjajni trener otići sam iz Leverkusena. Sa sobom će, piše Bild, povesti i najveću zvijezdu, fenomenalnog Floriana Wirtza.

Oglasi

Real Madrid je ozbiljno zainteresovan za usluge 21-godišnje njemačke zvijezde. Florentino Perez ga vidi kao idealnog za svoju ekipu i s njim bi kompletirao tim iz snova kojeg je odlučio stvoriti na Santiago Bernabeu.

Wirtzova cijena nije mala. Bayer za njegove usluge traži više od 100 miliona eura, no novac nije problem za Kraljeve koji posluju zaista vrhunski i neće biti iznenađenje i ako jedan od najboljih mladih fudbalera svijeta završi u Madridu.

Njemački reprezentativac je protekle sezone odigrao vrhunski u dresu Leverkusena. Odigrao je 49 utakmica i ima učinak od 18 golova i 20 asistencija.

Mnogi evropski velikani su se raspitivali za njegove usluge i ovog ljeta. Međutim, on je kao i Alonso poručio da ostaje u Bayeru barem još jednu sezonu i po svemu sudeći će 'u paketu' put Madrida na kraju iduće.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Xabi bi u rukama mogao imati zaista skupocjenu igračku. U sastavu je pet ili šest najboljih fudBalera svijeta i pitanje je samo koliko će trofeja ovaj sastav uzeti u budućnosti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

YouTalkinToMe
Sve paćenik do paćenika, yebali mame sebi ovakvi frustrirani, yebali im fašisti sestre. Spominju barcelonu u objavi koja nema nikakve veze sa barcelonom. Koji retardi otac ih yebao paćenički
0 2
Joe17
Pa ovo je i plan bio, Carlo produzio godinu dana i Xabi isto tako ostaje godinu dana u Bayeru, i onda je spreman da preuzme najveci kluv na svijetu, povest ce Frimponga i Wirtza ?? A sirotinja kupuje igrace poput Oriol Romeu-a hahahahahahaha
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi