Messi: Real Madrid je po rezultatima najbolji na svijetu, ali po kvaliteti igre jedan tim je ispred

Navijači Barcelone neće biti oduševljeni izjavom legende kluba

Messi: Real Madrid je po rezultatima najbolji na svijetu, ali po kvaliteti igre jedan tim je ispred

Endin Čaušević

Lionel Messi najbolje dane svoje igračke karijere proveo je u Barceloni s kojom je osvojio sve što je mogao, ali se navijačima katalonskog kluba neće svidjeti ono što je Argentinac izjavio o njihovom najvećem rivalu Real Madridu.

Messi već godinu dana igra u Americi gdje nosi dres Intera iz Miamija i dosta više uživa u slobodnom vremenu s porodicom jer više nije toliko "na očima javnosti" kao što je to bio slučaj dok je u Evropi igrao za Barcelonu i PSG.

Iskusni Argentinac priključio se pripremama svoje reprezentacije u Miamiju pred početak novog izdanja Copa Americe na kojem će Gaučosi braniti zlatnu medalju.

Messi je imao obaveza i prema novinarima, te je dao intervju koji je danas "odjeknuo" Španijom jer je rekao nešto što se navijačima Barcelone uopšte nije svidjelo.

Iako igra u Americi gdje je i život dosta opušteniji nego dok je bio u Evropi jasno je da najbolji igrač svih vremena pomno prati dešavanja u najjačim ligama na svijetu, a posebno se to odnosi na La Ligu i Ligu prvaka.

Argentinski novinar pitao je Messija da li je pratio minulu sezonu u kojoj je Real Madrid ponovo dominirao, a on je poručio da su Kraljevi bez dileme trenutno najbolji klub na svijetu kada su rezultati u pitanju.

Oglasi

Međutim, Messi igrom Reala očito nije previše oduševljen jer je poručio da postoji drugi tim koji igra mnogo bolji i ljepši fudbal i da je po tome najbolji na svijetu.

"Real Madrid je najbolji klub svijeta i aktualni osvajač Lige prvaka. Ako gledamo samo rezultate ona je Real bez dileme tu najbolji. Ipak, ako gledamo nivo i kvalitet igre onda je za mene tu Manchester City najbolji", rekao je Messi.

Messi je u ovom intervjuu govorio i o WhatsApp grupi koju imaju reprezentativci Argentine, te je otkrio ime iste.

"Ime grupe? Uh, ne sjećam se, čekajte da pogledam. Ah da, ime grupe je 'svjetski prvaci'. Paredes ju je kreirao i on je admin grupe", poručio je Messi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Argentina otvara u Atlanti novo izdanje Copa Americe 21. juna u dva sata ujutro po našem vremenu utakmicom protiv Kanade. Također, Argentinci brane titulu prvaka Južne Amerike koju su osvojili u Brazilu na ljeto 2021. godine.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1620593935
Real ne moze biti najbolji. Mogu biti samo najlopovskiji klub
1 4
ubnt
Pati Messi kao i navijačice Sadake...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi