A mislilo se da je Modrić "žrtveno janje": Konačno je otkriven razlog zašto Kroos odlazi u penziju

Nijemac se oprošta nakon Evropskog prvenstva

A mislilo se da je Modrić "žrtveno janje": Konačno je otkriven razlog zašto Kroos odlazi u penziju

Admin Čaušević

Jedna era u Real Madridu je završena. Famozni Bermudski trougao više ne postoji. Nakon Casemira, sada je svoj angažman među Kraljevima završio i Toni Kroos. Ostao je još jedino Luka Modrić koji će odraditi još sezonu sa Los Blancosima.

Kroos je prije nekoliko sedmica iznenadio fudbalski svijet odlukom da ode u penziju sa 34 godine, odnosno nakon što okonča svoj nastup na Evropskom prvenstvu.

Tokom sezone na izmaku mogu se na prste nabrojati utakmice koje su Kroos i Modrić odigrali zajedno i dugo vremena se mislilo kako je Hrvat bio žrtva taktike Carla Ancelottija.

Međutim, sada kada je otkriven pravi razlog Kroosov preuranjenog penzionisanja jasno je zašto je Ancelotti čuvao Modrića kao jokera i nije želio da i njega izgubi.

Naime, već neko vrijeme Kroos ima ozbiljnih problema sa kukom, a problem postaje izraženiji i stvara neugodnost kada Nijemac odigra nekoliko mečeva u nizu.

Upravo iz tog razloga Ancelotti je uglavnom "miksao" sa Kroosom i Modrićem. Nekad bi se znalo desiti i da Nijemac izađe i nakon sat vremena igre kako ne bi pogoršao situaciju.

Oglasi

Kroos je uporno odbijao da ode na operaciju jer je karijeru želio završiti bez ozbiljnih povreda i ne želi da ima eventualnih zdravstvenih neugodnosti do kraja života zbog čega se i povlači na vrhuncu.

U srednjem životnom dobu kao i starosti se najbolje osjete posljedice problema sa kukom zbog čega je Kroos odlučio povući ručnu te se penzionisati bez odlaska na operaciju.

Pravi primjer je Gabriel Omar Batistuta koji je tokom karijere imao niz ozbiljnih povreda zgloba, koljena pa i kuka zbog čega i dan danas ima problema sa normalnih hodanjem.

Kroos je svoj euru u Real Madridu okončao osvajanjem Lige prvaka i već se priključio Elfu te počeo pripreme za Evropsko prvenstvo u rodnoj zemlji.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Evropsko prvenstvo je praktično jedini prestižni trofej koji mu nedostaje u karijeri i ako bi postao prvak Starog kontinenta sa Njemačkom to bi bez sumnje bio najbolji mogući kraj jedne sjajne karijere.

Eventualnim osvajanjem Eura Kroos bi postao i prvi kandidat za osvajanje Zlatne lopte, nagradu koju je sigurno zaslužio s obzirom šta je sve ostvario do sada.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi