FOTO: EPA

Atletico Madrid ga navodno želi

Marca tvrdi da se sprema veliki transfer Juliana Alvareza, sada se oglasio i predsjednik kluba

Esmer Oštraković

Nakon što se nekoliko dana sve glasnije govori o tome da će Atletico Madrid dovesti Juliana Alvareza iz Manchester Cityja, sada je konačno o svemu progovorio predsjednik tima iz Madrida.

Alvarez je tek odigrao svoju drugu sezonu u Manchester Cityju, te je postigao devetnaest golova za tim Pepa Guardiole u pohodu na četvrtu vezanu titulu Manchester Cityja.

Naravno svima je jasno da je Alvarez u sjeni Erlinga Haalanda koji je broj jedan u ovom klubu, ali Argentinac dobija svoje prilike da igra.

Marca je u posljednje vrijeme iznijela nekoliko tvrdnja o tome da Atletico Madrid želi dovesti sjajnog mladog napadača iz Manchester Cityja upravo jer je Haaland broj jedan u ovom klubu.

Osim toga novinari Marce tvrde da je već napravljen kontakt između predstavnika Alvareza, te čelnika Atletico Madrida o mogućem transferu ovog ljeta.

O svemu se sada oglasio i predsjednik Atletico Madrida Enrique Cerezo.

"Julian Alvarez je igrač Manchester Cityja i mislim da se to neće tako lako promijeniti", rekao je Cerezo.

Navodno bi City uzeo u obzir samo ponudu od 80 miliona eura, a to je veoma skupo za tim kao što je Atletico Madrid.

Alvarez je u Manchester City stigao iz River Platea za oko 27 miliona eura prije dvije godine i ima još tri godine ugovora sa ovim timom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navodno je za Argentinca zainteresiran i Chelsea, te će i oni u narednim danima probati da završe ovo pojačanje.

Uprava Chelseaja ima dobre odnose sa Cityjem, a to pokazuju nedavni transferi Palmera i Sterlinga, te Matea Kovačića koji je otišao na Etihad.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.