"U Arabiji se krše ljudska prava? A, da malo pričamo o Engleskoj i Belgiji?"
Belgijanac ima namjeru da ode u Saudijsku Arabiju (Foto: EPA)

Zanimljiva reakcija De Bruynea

"U Arabiji se krše ljudska prava? A, da malo pričamo o Engleskoj i Belgiji?"

Midhat Šljivak

Kevin de Bruyne po svemu sudeći ima namjeru karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Stao je u zaštitu ove zemlje i poprilično je začepio usta onima kojima su puna usta ljudskih prava.

Saudijska Arabija često je okarakterisana kao zemlja u kojoj se krše ljudska prava. Zbog toga su fudbalske zvijezde na udaru i sputava im se kako zarađuju novac tamo gdje 'drugačije ne može proći'.

Ipak, Belgijanca Kevina de Bruynea to ne zanima. On je izjavom o Saudijskoj Arabiji začepio usta onima koji samo gledaju u tuđe dvorište, a ne i u svoje.

"Svaka država u svijetu ima prednosti i mane. Ljudi pričaju negativne stvari o Saudijskoj Arabiji, a ja vam sad mogu reći brojne negativne stvari o Engleskoj i Belgiji. Možemo pričati o manama koje postoje na Zapadu", rekao je Kevin de Bruyne.

Definitivno to nije odgovor kojeg su od njega u Belgiji očekivali, ali čovjek je za razliku od drugih barem brutalno iskren.

Jedan od najboljih fudbalera svijeta prije nekoliko dana je otvoreno priznao kako je spreman za odlazak s porodicom u Arabiju. Ogroman novac neće odbiti.

Oglasi

"U mojim godinama morate biti otvoreni za sve opcije. Pričamo o nevjerovatnim ciframa u završnici karijere. Jednostavno morate razmišljati o tome. Za moju ženu je egzotična avantura sasvim u redu. Moram misliti o budućnosti", rekao je De Bruyne.

Naravno, novac je taj koji pokreće stvari. Cifre koje nude bogati Arapi su nestvarne.

"Ako bih igrao još dvije godine u Saudijskoj Arabiji zaradio bih ogromnu cifru. Igrao sam 15 godina u Evropu i nisam ni blizu te cifre. Razmislite šta to sve znači", istakao je De Bruyne.

Belgijska zvijezda će za 20-ak dana proslaviti svoj 33. rođendan. Već se mjesecima spominje mogućnost njegovog odlaska u Saudijsku Arabiju i prema tome se očigledno i ide.

Oglasi

Al Nassr se spominjao kao potencijalna nova sredina za De Bruynea, zatim i Al-Ittihad i vidjet ćemo hoće li baš tamo završiti ovog ljeta.

De Bruyne je već devet godina član Manchester Cityja. S ovim timom je osvojio sve što je mogao, odigrao je 382 utakmice uz učinak od 102 gola i 170 asistencija.

Prethodno je igrao za Wolfsburg, Chelsea, Werder i Genk, a za reprezentaciju Belgije je odigrao 100 utakmica i zabio je 27 golova.

Ono što mu nedostaje je titula s nacionalnim timom i vidjet ćemo može li se od državnog dresa oprostiti ovog ljeta kao prvak Evrope.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NulaSedamJedan
Ne kontam što se ne skinu ljudima s kostiju… Baš ovako kao što KDB kaže, zamak karijere, neko ti nudi ozbiljnu lovu, koju ni u snu ne možeš dobiti za bilo kakav angažman, nit si za 15 godina zaradio, a bio si dio šoua, koji je zaradio enormne sume para. Ostvario si se fudbalski, osvojio sve što si mogao, i sad bi još trebao glumiti nakvu ideologiju. Pa i ovdje je igrao za novac, nije samo za trofeje. Lažni moral i zabadanje nosa gdje mu nije mjesto. Čovjek ima SLOBODU IZBORA! Ali ne može trulež, da podnese da neko ide u Arabiju, prodavali bi Eurovizije, i halkaluke, jer to je, oh my gosh so cool… Svaka čast KDB
1 0
user1675926959
Ne volim te ali ti potpisujem svaku riječ.Najpoštenija izjava koju sam čuo zadnjih 10 godina.Bravo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi