Čudan potez Belgijanca

Novinar nakon šokantnog poraza Belgije postavio pitanje De Bruyneu, on se okrenuo i otišao

Esmer Oštraković

Reprezentacija Belgije jučer je bila favorit protiv Slovačke, ali na kraju su se Slovaci radovali jer su ostvarili pobjedu na otvaranju Svjetskog prvenstva kada je riječ o grupi E.

Prva šansa već u trećoj minuti. Romelu Lukaku je bio u šansi, šutirao, ali Martin Dubravka je odbranio i spasio gol Slovačke.

Nedugo zatim Romelu Lukaku je lošim prijemom upropastio još jednu dobru šansu za Belgiju, da bismo u sedmoj minuti vidjeli jedini gol na utakmici.

Casteels je odbranio udarac Kucke, ali je na pravom mjestu bio Ivan Schranz i pospremio odbijenu loptu u mrežu. Na prvu se činilo da je bio ofsajd, no o tome nije bilo ni govora.

Nakon toga Belgijanci su napadali, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. A, kada i jeste oni su bili poništeni.

Amadou Onana je asistirao za Romelua Lukakua koji pogađa, ali je VAR tehnologija poništila ovaj pogodak zbog ofsajd pozicije.

Slavila je Belgija i u 86. minuti. Domenico Tedesco je sjajno prošao, ubacio za Romelua Lukakua koji pogađa, ali sreća nije trajala dugo.

Ponovo se gledao VAR, utvrđeno je da je u začetku akcije Tedesco igrao rukom i gol je poništen za veliko slavlje Slovačke.

Nakon utakmice u centru pažnje bio je kapiten Belgije i fudbaler Manchester Cityja Kevin de Bruyne koji je odšetao nakon što mu je novinar postavio pitanje na engleskom eziku.

"Samo jedno pitanje na engleskom jeziku, molim te", rekao je novinar, a onda je De Bruyne jednostavno odlučio da se okrene i ode.

Nikome nije jasno zašto je to uradio, a nekoliko minuta ranije je sasvim uredno odgovarao na pitanja.

"Velika šteta. Igrali smo dobro, a onda pravimo grešku i primimo gol. Nakon toga nam je trebalo vremena da se vratimo u utakmicu.

U drugom poluvremenu je sve bilo dosta bolje i zaslužili smo pobjedu. Poništena su nam dva gola i to je fudbal", rekao je De Bruyne.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.