Kylian Mbappe kasno sinoć objavom napravio haos na društvenim mrežama, ali navijači su rekli svoje
FOTO: EPA

Hoće li ih poslušati?

Kylian Mbappe kasno sinoć objavom napravio haos na društvenim mrežama, ali navijači su rekli svoje

Esmer Oštraković

Reprezentacijaa Francuske sinoć je ostvarila pobjedu u svojoj prvoj utakmici na ovogodišnjem izdanju Evropskog prvnestva. Protivnik je bila reprezentacija Austrije, a Francuzi su na kraju upisali minimalan trijumf.

Ipak, nije sve išlo tako glatko za Francuze koji su u dobrom dijelu utakmice djelovali totalno bezidejno, a na kraju je sve završeno povredom Kyliana Mbappea zbog koje su se navijači, ali i stručni štab Francuske prepali. Smatrali su da bi Euro za njega mogao biti završen.

Utakmica koja je odigrana sinoć u Dusseldorfu odlučena je u 38. minuti kada je Mbappe centrirao, a svog golmana matirao je Maximilian Wober u pokušaju da izbije loptu.

Ružne scene viđene su pred kraj ove utakmice. Naime, Kylian Mbappe je povrijedio nos, a svi su odmah pomislili da bi za njega Evropsko prvenstvo moglo biti završeno.

Oglasili su se iz Fudbalskog saveza Francuske.

Oglasi

"Kylian Mbappe vraća se u kamp naše reprezentacije.

Slomio je nos u toku utakmice protiv Austrije koja je u ponedeljak odigrana u Dusseldorfu.

Kapiten Francuske je odmah dobio pomoć od doktora Francksa Le Galla koji je postavio dijagnoszu slomljenog nosa.

Mbappe će u narednim danima imati tretman, ali neće biti operisan u bliskoj budućnosti.

Biti će napravljena maska za njega kako bi naša desetka mogla da se pripremi za naredne utakmice koje su pred nama", objavili su iz francuskog saveza.

Oglasi

Ubrzo se na društvenim mrežama oglasio i Mbappe.

"Ideje za masku?", napisao je Mbappe, a onda su uslijedili sjajni odgovori njegovih fanova.

Svoju narednu utakmicu Francuska igra u petak protiv Nizozemske sa početkom od 21 sat i ostaje da vidimo sa kakvom maskom na licu će se tada pojaviti sjajni napadač Real Madrida.

Većina ih je tražila samo jedno, a to je da Mbappe konačno postane nindža kornjača i da na lice stavi masku upravo sa tim motivima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi