Novo iznenađenje u grupi E: Lukaku se ispromašivao, poništena mu dva gola, Slovačka slavi!

Zanimljiv meč u Frankfurtu

Novo iznenađenje u grupi E: Lukaku se ispromašivao, poništena mu dva gola, Slovačka slavi!

Eldar Ganibegović

Deutsche Bank Park u Frankfurtu danas je bio poprište duela Belgije i Slovačke. Bila je to druga utakmica prvog kola EURO 2024 u grupi E, a Slovačka je slavila rezultatom 1:0, što je svakako novo iznenađenje. 

Prva šansa već u trećoj minuti. Romelu Lukaku je bio u šansi, šutirao, ali Martin Dubravka je odbranio i spasio gol Slovačke.

Nedugo zatim Romelu Lukaku je lošim prijemom upropastio još jednu dobru šansu za Belgiju, da bismo u sedmoj minuti vidjeli jedini gol na utakmici.

Casteels je odbranio udarac Kucke, ali je na pravom mjestu bio Ivan Schranz i pospremio odbijenu loptu u mrežu. Na prvu se činilo da je bio ofsajd, no o tome nije bilo ni govora.

Leandro Trossard je u 21. minuti zaprijetio Slovacima. Šutirao je s ivice kaznenog prostora, no njegov udarac odlazi preko gola.

Lukas Haraslin je u 40. minuti mogao ponovo šokirati Belgiju. Lijepo se snašao u šesnaestercu, šutirao, ali Casteels odlično brani njegov udarac.

Oglasi

Nova šansa za Romelua Lukakua u 56. minuti. Šutirao je u desnu stranu gola, ali Dubravka je ponovo bio na visini zadatka.

Amadou Onana je potom asistirao za Romelua Lukakua koji pogađa, ali je VAR tehnologija poništila ovaj pogodak zbog ofsajd pozicije.

Martin Dubravka zaustavlja udarac Leandra Trossarda u 59. minuti, da bi Johan Bakayoko četiri minute kasnije imao sjajnu šansu, ali neko izbija na gol liniji.

Slavila je Belgija i u 86. minuti. Domenico Tedesco je sjajno prošao, ubacio za Romelua Lukakua koji pogađa, ali sreća nije trajala dugo.

Ponovo se gledao VAR, utvrđeno je da je u začetku akcije Tedesco igrao rukom i gol je poništen za veliko slavlje Slovačke.

Oglasi

Sudijska nadoknada trajala je sedam minuta, no za to vrijeme Belgija nije uspjela da postigne gol za makar bod, pa sada Slovačka i Rumunija imaju po tri boda u grupi E.

Podsjetimo, ranije danas je Rumunija napravila veliko iznenađenje i rezultatom 3:0 razbila Ukrajinu.

Slovačka će u drugom kolu u E grupi igrati protiv Ukrajine 21. juna od 15:00, dok će Belgija dan kasnije od 21:00 igrati protiv Rumunije.

Što se današnjeg programa tiče, od 21:00 pratiti ćemo drugu utakmicu u grupi D, a igraju Francuska i Austrija.

Jučer su se u toj grupi sastale selekcije Nizozemske i Poljske, a Oranje je slavilo pobjedu rezultatom 2:1.

EURO 2024, grupa E, 1. kolo:

Belgija - Slovačka 0:1 (Schranz 7')

Belgija (4-2-3-1): Casteels; Castagne, Faes, Debast, Carrasco; Mangala, Onana; De Bruyne, Doku, Trossard; Lukaku.

Slovačka (4-3-3): Dubravka; Pekarik, Vavro, Skriniar, Hancko; Duda, Lobotka, Kucka; Haraslin, Bozenik, Schranz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi