Za nju je on poseban

Lijepa Albanka luda za hrvatskim reprezentativcem, nedavno je posjetila njegov rodni grad

Edmir Škorić

Nakon poraza u 1. kolu, u srijedu jako važna utakmica i za Hrvatsku i za Albaniju. Duel u Hamburgu stoga privlači veliku pozornost, a navijači jedne i druge reprezentacije u velikom broju već pristužu na sjever Njemačke.

Hrvatska je Euro otvorila teškim porazom od Španije (0:3), dok je Albanija izgledala dosta dobro protiv Italije, povela nakon samo 23 sekunde, a ipak poražen sa 2:1.

Pobjeda je imperativ za Vatrene, Albanci također žele bodove, no vijdet ćemo u srijedu od 15 sati ko će koliko pokazati i ko će na kraju imati više razloga za slavlje.

Navijači obje reprezentacije od nedjelje pristižu u Hamburg i interesantno da zajedno ispijaju pića u pubovima i navijaju. Vlada prava prijateljska atmosfera, što se nije moglo reći za odnos Albanaca sa susjednim Srbima, s obzirom na tučnjavu koja se dogodila u nedjelju u Gelsenkirchenu.

Na utakmici u Dortmundu protiv Italije igrači Albanije imali su veliku podršku, a na tribinama je bila i 29-godišnja Eva Murati, atraktivna TV voditeljica.

Ona je jedna u nizu lijepih Albanki koje su došle na Euro. Sa samo 15 godina je Eva postala poznata pojavivši se u nekim reklamama, a imala je i veliki broj manekenskih angažmana. Počela je studirati pravo u Tirani, no onda se okrenula voditeljskom poslu. Na jednoj televiziji u Albaniji već osam godina vodi emisiju o Ligi prvaka.

Interesantno da je ranije ovog mjeseca boravila u Zadru, rodnom mjestu Luke Modrića.

“Voljela bih biti patriotski nastrojena, ali nismo imali sreće sa žrijebom. U grupi smo smrti. Ako dođe šansa, iskoristit ćemo je i spremni smo. Međutim, moram reći da će biti jako teško proći dalje”, rekla je Murati za Sport Klub tokom gostovanja u Hrvatskoj. Istaknula je tom prilikom kako joj je najdraži igrač Vatrenih Luka Modrić.

Ima skoro milion pratilaca na Instagramu i u Albaniji je smatraju jednom od najljepših žena u državi. Nema sumnje da će se Eva pojaviti i u srijedu u Hamburgu na utakmici s Hrvatskom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.