Stigla reakcija Luke Modrića kakvu je malo ko očekivao: "Po meni, nije loše"

Veznjak Real Madrida

Stigla reakcija Luke Modrića kakvu je malo ko očekivao: "Po meni, nije loše"

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Fudbalska reprezentacija Hrvatske večeras je doživjela težak poraz na otvaranju Evropskog prvenstva, a zanimljivu izjavu dao je vođa ove selekcije, Luka Modrić.

U prvom kolu grube B na EURO-u u Njemačkoj Hrvatska je večeras u Berlinu igrala protiv Španije i doživjela je poraz rezultatom 3:0.

Crvena furija iskoristila je sve svoje prilike za razliku od Vatrenih i stigla do pobjede golovima Morate, Ruiza i Carvajala u razmaku od 30. do 45. minute.

Hrvatska je mogla do gola nade u 80. minuti kada penal nije iskoristio Petković, čiji je gol poništen u nastavku akcije jer je Perišić ranije ušao u kazneni prostor.

Nisu pomogle ni izmjene Zlatka Dalića, a u jednoj od njih je u 65. minuti izašao Luka Modrić koji je nakon utakmice dao zanimljivu izjavu. 

"Danas ništa nije išlo, nismo mogli zabiti gol. Imali smo prilika, ali nismo bili pravi, pogotovo u prvom poluvremenu. Nedostajalo je agresivnosti i predaleko smo stajali od protivnika.

Oglasi

Nismo se predali, u drugom smo poluvremenu bili bolji, ali to nije bilo dovoljno. Lopta nije htjela u gol, a oni su zabili iz svih svojih udaraca. Moramo se regrupisati i biti bolji.

Znamo da moramo ići po pobjede u ostalim utakmica i to po meni nije loše. To je fudbal. Ne ispuniš nekad ono što zamisliš. Šta je, tu je. Imamo još dvije utakmice.

Moramo se podići i siguran sam da ćemo okrenuti situaciju našu korist. Nisu nas iznenadili, znali smo da žele posjed.

Problem je što mi nismo bili agresivni, a protiv takvih ekipa se bez toga teško može igrati. Bili smo agresivniji i brži u drugom poluvremenu, ali opet nismo zabili gol da ih uvedemo u nervozu.

Teško nam je, nismo ovo očekivali, ali moramo se podići. Puno smo puta pokazali karakter i siguran sam da ćemo to uspjeti.

Oglasi

Da, protiv Albanije idemo na tri boda. Moramo se odmoriti i analizirati kako bismo vidjeli šta možemo bolje napraviti. Siguran sam da ćemo to i biti", rekao je Luka Modrić nakon utakmice.

Večeras od 21:00 u istoj grupi se sastaju Italija i Albanija. Ovaj susret igra se u Dortmundu na Signal Iduna Parku.

Hrvatska će u drugom kolu 19. juna igrati protiv Albanije (15:00), dok će dan kasnije Španija igrati protiv Italije od 21:00 sati.

Top Komentari

user1676648256
Nije ni po meni loše bilo
0 0
user1676648256
Nije ni po meni loše bilo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi