Hrvat mu bolji od Zidanea; Bellinghamu ponudili da bira između Modrića i Kroosa: "To je kao da..."

Iznenadio je odgovorom

Hrvat mu bolji od Zidanea; Bellinghamu ponudili da bira između Modrića i Kroosa: "To je kao da..."

Admin Čaušević

Jedna sezona u dresu Real Madrida Judea Bellinghamu je bilo dovoljna da postane jedna od najboljih svjetskih veznjaka i ozbiljan kandidat za osvajanje Zlatne lopte u narednim godinama.

Bellingham se tokom reprezentativnog okupljanja Engleske suočio sa pitanjem da bira između legendarnih veznjaka. Iz svega se da zaključiti da mladi Englez jako cijeni Luku Modrića.

Veznjaka Reala je stavio Zinedinea Zidanea ispred Andree Pirla, Xavija Hernandeza i Andresa Inieste, a kada je birao između Francuza i Modrića izabrao je Hrvata.

Već naredno izbor je Bellinghama ostavio ni na nebu ni na zemlji pošto mu je ponuđeno da bira između Modrića i Tonija Kroosa, igrača s kojim je briljirao u dresu Reala.

"To je kao da biraš između mame i tate", kroz smijeh je rekao Englez te zatim dodao da je nemoguće izabrati jednog između njih dvojice.

Oglasi

Modrić i Kroos su definitivno obilježili jednu eru koja se krajem minule sezone i završila pošto je Nijemac napustio Kraljeve, a nakon Evropskog prvenstva će i završiti karijeru.

Sa druge strane izvještaji iz Španije su takvi da je Modrić dogovorio novi jednogodišnji ugovor na stadionu Santiago Bernabeu te bi taj posao trebao biti ozvaničen u narednim sedmicama.

Ranije je tokom sezone Bellingham govorio o sada već čuvenim tandemu veznog reda u Realu. Već tada se moglo zaključiti da na njih gleda drugim očima.

"Tehnički gledano, oni ne griješe i nevjerojatno dobro rade osnovne stvari. Najbolji dio igranja s njima je što su uvijek otvoreni da vas nečemu nauče. A i ja sam uvijek spreman učiti."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Često razgovaram s njima i imamo dobar odnos. Modrić i Kroos igraju neku potpuno drugu igru. Na terenu vide stvari prije nego što se dogode i uvijek su tako smireni."

Bellinghamu je tek 20 godina i već je uspio osvojiti Ligu prvaka. U svojoj prvoj te posljednjoj sezoni sa Kroosom i Modrićem u timu zabio je čak 23 gola u svim takmičenjima.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vedin
Kako glupa anketa. Svi nabrojani su bolji od Modrića i Krosa, ali pitati igrača koji igra sa njima je teška glupost!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi