Carvajalu je večeras sve planove srušio Modrić: "Samo je prišao i rekao mi da moram..."
Luka Modrić za vrijeme intoniranja himne Hrvatske na stadionu u Berlinu (Foto: T. Hebib/SportSport)

Saigrači iz Reala su se ponovo sreli

Carvajalu je večeras sve planove srušio Modrić: "Samo je prišao i rekao mi da moram..."

Edmir Škorić, foto: T. Hebib

U subotu od 18 sati u Berlinu su se sastali Španija i Hrvatska, a jedan od derbija prvog kola Evropskog prvenstva završen je uvjerljivom pobjedom Furije.

Španci su nadigarli Hrvatsku u prvih 45 minuta, postigli tri gola i zasluženo upisali pobjedu na startu turnira kojeg namjeravaju i da osvoje.

U Hrvatskoj vlada veliko razočarenje, ali imat će Vatreni priliku da u mečevima sa Albanijom i Italijom izbore osminu finala i to je najmanje što očekuju.

Glavna zvijezda Hrvatske, Luka Modrić, imao je priliku da se susretne sa svojim prijateljima i saigračima iz Real Madrida, Nachom Fernandezom i Danijem Carvajlom. Ovaj potonji čak je bio strijelac posljednjeg gola u 45. minuti.

Za Luku je ovo posljednji veliki turnir sa Hrvatskom, a možda i jedna od posljednjih sezona u karijeri. Odlučio je ostati još jednu sezonu u Madridu i to bi mogao biti njegov "posljednji ples". U prošloj sezoni osvojio je Ligu prvaka i La Ligu.

Oglasi

Dani Carvajal je prošao miks zonu i potom španskom portalu Relevo otkrio: "Htio sam da zadržim ders jer mi je to bio prvi gol za reprezentaciju, ali Luka mi je odjednom prišao i onda me zamolio da razmijenimo dresove i ja sam mu morao pristati", rekao je Carvajal.

Inače, Luka je zamijenio i drugi dres koji je koristio danas, a njega je dao Nicu Williamsu.

Hrvatska zvijezda također je prošla miks zonu, iako nije imao isti izgled kao Carvajal, ponajviše zbog poraza.

"Bila je to vrlo čudna utakmica. Nismo bili loši i bilo je izjednačeno, ali prva dva gola su nas dotukla. A ni mi nismo imali sreće, ništa nam nije polazilo za rukom. Imamo još dvije utakmice i borit ćemo se", rekao je Modrić.

Modrić nije imao svoj najbolji dan. Odigrao je samo 65 minuta i izašao je sav iscrpljen, a Dalić mu je odlučio dati odmor. Luka je došao samo 44 puta u kontakt s loptom, izgubio je šest posjeda i napravio dva prekršaja.

Oglasi

U srijedu protiv Albanije fudbaler Reala predvodit će Hrvatsku u jako važnoj utakmici. S obzirom na sustav takmičenja i da prolaze i najbolji trećeplasirani, poraz od Španije ne mora biti koban.

Hrvati ipak žele da se plasiraju s jedne od prve dvije pozicije, a ne sa treće i da kalkulišu sa gol-razlikom.

Dalić potpuno iskren: "Bilo je to loše"

"Čestitam Španiji, zaslužen naš poraz. Bili smo bez energije. Mučili smo se u prvih 15 minuta, onda smo se posložili i preuzeli posjed, pa smo primili pogodak, bilo je to loše. Najgore je bilo što smo u nadoknadi prvog poluvremena primili gol nakon kornera", rekao je Dalić i nastavio:

"To je dokaz dekoncentriranosti. Razgovaramo o tome jesmo li gdje pogriješili. Bili smo predaleko od igrača, dali smo im puno vremena i prostora i to nas je kaznilo. Nismo bili dobri, zakazali smo u tom segmentu. Zaslužen poraz. Premalo agresije i duela, djelovali smo nemoćno."

O taktičkim zamislima i postavi?

"Htjeli smo vidjeti Perišića u teškoj utakmici i odmoriti Modrića i Kovačića. Čeka nas nova, puno važnija utakmica. Prelako smo primili golove, pali su iz laganih situacija i naših loših reakcija. S druge strane, nismo mogli zabiti. Nismo se nikako mogli vratiti."

Slijedi duel protiv Albanije u drugom kolu, pobjeda je imeprativ.

"Protiv Albanije idemo na tri boda. Dvije su utakmice do kraja, znamo što je naš cilj. Moramo se fokusirati na to i ići po pobjedu", završio je Dalić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi