Koju zvijezdu bi Ivana Knoll voljela gledati na Euru? "Tužna sam što nije došao..."

Hrvatica u razgovoru za The Sun

Koju zvijezdu bi Ivana Knoll voljela gledati na Euru? "Tužna sam što nije došao..."

Edmir Škorić

U petak je počelo Evropsko fudbalsko prvenstvo u Njemačkoj. U prvoj utakmici domaća selekcija Njemačke je u Minhenu razbila Škotsku sa 5:1, a danas je završen još jedan duel u kojem je Mađarska poražena s 3:1 od Švicarske u Koelnu.

Slijedi poslastica za ljubitelje fudbala i okršaj Španije i Hrvatske. Meč počinje u 18 sati i igra se na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

Satima prije početka meča, desetine hiljada hrvatskih navijača okupiralo je grad, a među njima bila je i Ivana Knoll. Ona se već proslavila ranije zbog svog izgleda i raznih odjevnih kombinacija u bojama Hrvatske, ali i često provokativnih fotografija koje posta na društvenim mrežama.

Bez Ivane nije mogao proći ni ovaj turnir. Privlačila je veliku pozornost prolaznika, a gotovo svaka novinarska ekipa tražila je s njom razgovor. Tako je, između ostalih, dala izjavu i za britanski The Sun, te im je otkrila zbog kojeg igrača je tužna što nije tu.

"Tužna sam što nema Grealisha i što Engleska nije u najboljem sastavu, ali kao navijačica Hrvatske, sretna sam. Voljela bih da ne igraju ni Mbappe ni neki drugi veliki igrači jer bi tako šanse Hrvatske bile veće", poručila je simpatična Ivana.

Oglasi

U Kataru je briljirala, čak bila na pragu hapšenja zbog strogih pravila te konzvervativne islamske zemlje, dok je ona na sebi nosila jako malo komada odjeće i često je htjela da naglasi svoje bujne obline.

“Pripremila sam nekoliko outfita koji su recimo malo drugačiji", odgovorila je Ivana engleskom novinaru kojeg je zanimalo šta sve sprema za turnir u Njemačkoj.

"Stvarno volim modu i volim izgledati moderno kad idem na utakmice. Bit će zabavno, jedva čekam da vidite", poručila je. Ivana je nedavno otkrila da je slobodna dok se pripremala za Euro nakon rastave od dečka. Potvrdila je vijest za njemački Bild uoči turnira, iako je zadala udarac svakom muškarcu koji se nadao okušati sreću.

"Imala sam dečka s kojim sam bila 10 godina. Prekinuli smo prošle godine. Sada sam slobodna, ali trenutno ne tražim novog muškarca".

Oglasi

Unatoč žestokoj konkurenciji, ova ljepotica polaže velike nade da bi Hrvatska mogla osvojiti turnir u Njemačkoj, a prvi ispit za Luku Modrića i društvo bit će danas kada će se sastati sa reprezentacijom Španije. U grupi su još Italija i Albanija, koje se sastaju do 20:45 sati.

Hrvatska je predvođena selektorom Zlatkom Dalićem iz Livna igrala finale 2018. godine na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali su u Kataru ispali od Argentine u polufinalu. Argentinci su kasnije osvojili svjetski naslov.

Selektor Hrvatske o utakmici sa Španijom:

“Dobili smo najtežu moguću grupu, to svi priznaju. Važan je start, sjetite se SP-a u Katru kad smo prvo igrali s Marokom, taj bod nam je puno značio za kasnije. Ne idemo s ciljem prema remiju, želimo se pokazati u najboljem svjetlu, želimo pobijediti, nikoga se ne bojimo. Idemo dobiti, bit će teško, jako zahtjevno, ali kao uvijek, vjerujem u našu reprezentaciju”, smatra Dalić.

Španska reprezentacija je poznata po posjedu lopte.

“Posjed lopte je njihov stil igre, to je fenomenalno, posjed po 60, 70 posto, tako su uništavali suparnike. Sad je mala promjena, sad su okomitiji, sad imaju brže igrače na boku u odnosu na Ligu nacija. Trebamo i mi čuvati loptu, igrati kako oni ne vole, a to je čuvati loptu”, istakao je Dalić.

O osveti za porazima na prošlom Euru i u finalu Lige nacija…

“Nemamo želju za revanšom, Španija je na zadnjem Euru bila bolja, pogotovo u prvom poluvremenu. Liga nacija je bila izjednačena utakmica, dobili su nas na penale. Nemamo želju za osvetom, ali imamo želju za pobjedom”, kazao je Dalić.

Top Komentari

Adrian
Prestanite života vam vaseg.
0 0
speed2023
fuk*ara
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi