Foto: Ante Cizmic/Cropix

U Hajduku je veoma aktivno

Gattuso sada ima jasniju sliku u vezi sa Livajom: Napadač mu je mnogo toga odgovorio na treningu

Haris Zilić

U Hajduku je radno i novi trener Gennaro Gattuso već je nametnuo jak ritam fudbalerima koji lagano imaju uvid u Gattusov režim rada koji je itekako precizan i jak.

Italijan će sigurno u narednom periodu napraviti određene promjene u ekipi, neki fudbaleri neće biti više dio Hajduka, a čekaju se i pojačanja.

U Splitu osluškuju šta će biti sa bh. reprezentativcem Edinom Džekom (38), a naš fudbaler bi mogao doći u Hajduk. Želja je to i Nikola Kalinića, ali vidjet ćemo šta će naredni ljetni dani donijeti.

Sa druge strane Gattuso se ne zamara trenutno drugim stvarima koje nisu vezane za treninge.

Mnoge zanima i kakva je situacija sa Markom Livajom nakon Gattusovog dolaska.

Hrvatski mediji otkrivaju da Livaja trenira bolje nego ikad i da je silno motivisan. Čini se da je na njega pozitivno djelovao dolazak Gattusa.

Prošle sezone Livaja je imao problema sa povredama, izgubio je i na brzini, ali sada se želi potpuno vratiti u formu.

U Hajduku i ne kriju želju da upare Livaju i Džeku u napadu, ali Gattuso se okrenuo trenutnim igračima i rosteru i ne razmišlja puno unaprijed.

Svaki trening se maksimalno radi, a na nekim je ljestvica još više podignuta kako pripreme odmiču.

Također sportske.jutarnji hr. pišu kako bi za Livaju bio veliki izazov da zaigra u napadu sa Edinom Džekom.

"Livaja ima tek 30 godina, pred njim može biti još pet i više odličnih sezona. Znamo koliko snažno tijelo ima, a i koliko je tehnički jak. Kad je u punoj tjelesnoj formi, onda je igrač koji može igrati u bilo kojoj ligi na svijetu.

Livaja nikad nije bio onaj istinski centarfor, nego plemeniti igrač koji voli djelovati (i) iz drugog plana, otvarati napade i asistirati suigračima. Mogućnost da zaigra u tandemu s Džekom veliki mu je izazov, posebno kad zna da će Gattuso biti taj koji će osigurati da se momčad oko njih složi tako da im “čuva leđa” i da im osigura dovoljno lopti i prostora kako bi oni mogli pokazati sve što znaju2, navodi se izmešu ostalih u pomenutom hrvatskom mediju.

Potražite više informacija na temu HNL:

Sudeći i prema komentarima navijača Hajduka na Poljudu posljednjih dana vladaju kao dobre i pozitivne vibracije.

Navijači sa nestrpljenjem očekuju prve zvanične utakmice pod Gattuosvim vodstvom, a čini se da Italijan lagano dobija sve više povjerenja u Splitu.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.