Baš kad je Kalinić pomislio da je završio novi veliki posao, na scenu je stupio Dinamo
Foto: Cropix

Plavi kvare stvari velikom rivalu

Baš kad je Kalinić pomislio da je završio novi veliki posao, na scenu je stupio Dinamo

Admin Čaušević

Hajduk je riješio pitanje trenera imenovanjem Gennara Gattusa i sada mu preostaje dovođenje pojačanja u punom smislu riječi. Situacija na tržištu je takva da trenutno Splićani vode bitku sa najvećim rivalom za istog igrača.

Potajno se nadaju da bi na Poljud mogao stići Edin Džeko. I dok se Sarajlija priprema u Sloveniji i dalje kao član Fenerbahčea, Nikola Kalinić radi na drugim transferima.

Hajduku je postao jako zanimljiv Dion Drena Beljo. Riječ je 22-godišnjem napadaču koji sigurno neće ostati u Agsburgu te je u potrazi za novim klubom.

Dovođenjem Gattusa za trenera splitski Bijeli su sigurno dobili na atraktivnosti te je Kalinić pomislio da bi posao s Beljom mogao biti brzo završen.

Kako je plan da Marko Livaja bude vraćen na poziciju Hajduku treba kvaliteta napadač. Zbog karakteristika Beljo se čini kao vrlo dobra opcija.

I kad se činilo da bi Splićani mogli završiti novi veliki posao tokom noći na scenu je stupio Dinamo te se ponovo uključio u Beljino dovođenje.

Oglasi

Sportske novosti spominju kako bi Beljo na Maksimir mogao stići na posubu i to sa nekoliko godina zakašnjenja pošto ga je svojevremeno tražio i Ante Čačić.

Beljo je višak u Augsburgu i pitanje je koji će klub izabrati

Bivši napadač Osijeka je u minuloj sezoni završio u sjeni Ermedina Demirovića. Samo na jednom meču je odigrao svih 90 minuta te je postigao dva gola.

Belji je potreban klub gdje će igrati u kontinuitetu te na neki način oživjeti karijeru, sada je na njemu da odluči da li će to biti u bijelom ili plavom dresu.

Potražite više informacija na temu HNL:

Tokom zimskog perioda Dinamo je bio naciljao Josipa Brekala. Nekoliko sedmica su trajali pregovori sa Fiorentinom, da bi odjednom krilni fudbaler završio na Poljudu.

Da li zagrebački Plavi planiraju svojevrsnu osvetu za zimu? Da dva rivala na fudbalskoj pijaci podmiču jedan drugom nije nikakva novost stoga nije iznenađenje što Dinamo pokušava pokvariti posao Hajduku.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi