Hajduk potpuno u sjenu baca Dinamov posao s Markom Pjacom: Prvo Džeko, a onda - spektakl!

Dva najpopularnija u Hrvatskoj aktivni na transfer pijaci

Hajduk potpuno u sjenu baca Dinamov posao s Markom Pjacom: Prvo Džeko, a onda - spektakl!

Admin Čaušević

Izuzetno su aktivni Hajduk i Dinamo posljednjih dana na fudbalskoj pijaci. Splićani su počeli sa pripremama i nemaju više šta čekati, dok od početka sedmog mjeseca isto čeka i fudbaler zagrebačkih Plavih. 

Dok se čeka prva transfer bomba na Poljudu, izgleda da je Dinamo bacio rukavicu u lice svom najvećem rivalu dovođenjem Marka Pjace.

Pjaca nije dobio ni minut na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, a nekoliko dana nakon povratka u domovinu završio je na ljekarskom pregledu zbog novog klupskog angažmana.

Sjajni krilni fudbaler se prošlog ljeta vratio u HNL, u Rijeci je doživio renesansu i sada ga čeka povratak u svoj dom koji uopšte neće biti jeftin.

U svom ugovoru s Rijekom Pjaca je imao otkupnu klauzulu od 1.5 miliona eura, upravo toliko će Dinamo platiti klubu sa Kvarnera te dobiti zaista veliko pojačanje.

Velika pojačanja nestrpljivo čekaju i na Poljudu. Ukoliko se posljednje špekulacije ispostave tačnim onda će Dinamo posao s Pjacom definitivno pasti u sjenu.

Oglasi

Nedavno druženje velikih prijatelja Edina Džeke i Ivana Rakitića zagolicalo je maštu pristalicama Hajduka da bi dvojica legendarnih fudbalera mogli zaista početi tražiti smještaj u Splitu.

Marko Bralić Kete, Rakitićev kum, te Senijad Ibričić, Džekin možda i najbolji prijatelj, su podijeli zajedničku fotografiju iz jednog kafića uz opis "tik-tak".

Obično je u pregovoru kod transfera ključna riječ koju daju igrači, a informacije iz Hrvatske su takve da su Džeko i Rakitić dali zeleno svjetlo dolasku na Poljud.

Turski mediji pišu je popularni Dijamant čak i obavio razgovor sa Joseom Mourinhom, a portugalski stručnjak je navodno aminovao transfer bh. napadača u Hajduk.

Naravno pred sportskim direktorom Nikolom Kalinićem sada su pune ruke posla jer završiti kompletnu proceduru oko dva zaista ogromna transfera nije uopšte lako.

Oglasi

Ipak, dok sve ne bude završeno te se Sarajlija ne fotografiše sa dresom Hajduka u rukama posao nije završen. Vjerovatno su toga svjesni i na Poljudu.

S obzirom na zaista visoke zarade Rakitića u Saudijskoj Arabiji i Džeke u Turskoj jasno je da će obojica fudbalera morati da se odreknu ozbiljnog novca.

Nije realno očekivati da Džeko na Poljud stigne preko noći te bi se cijeli posao mogao odužiti, ipak bi u konačnici mogla presuditi njegova želja. Uglavnom gdje ima dima ima i vatre.

Potražite više informacija na temu HNL:

Na klupi Splićana u novoj sezoni će sjediti Gennaro Gattuso, ne toliko zvučno trenersko koliko igračko ime, ali ipak osoba s kojom bi mnogi fudbaleri imaju želju surađivati.

U redovima Hajduka su već dvije velike zvijezde poput Marka Livaje i Ivana Perišića, još ako im se pridruže Džeko i Rakitić, Riva bi gorila...

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FKSokoDreznica
Sramota je da se ime Edina Dzeke spominje uz ovaj klub pored Želje. Da nije bilo Želje ne bi ni postojao kao igrač, tako da je jedino ispravno da se oprosti u Želji, nigdje drugo
1 1
user1692741761
Prodana dušha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi