Hajduk Edinu Džeki ponudio dvogodišnji ugovor, ali sve je u rukama Josea Mourinha

Splićani žele bh. reprezentativca

Hajduk Edinu Džeki ponudio dvogodišnji ugovor, ali sve je u rukama Josea Mourinha

Edmir Škorić

Edin Džeko bi mogao ovog ljeta napustiti Tursku i nakon samo jedne sezone otići u redov Hajduka iz Splita. To bi zaista bilo senzacionalno, ali itekako ima osnova za takvo što.

Nedavno je u Splti stigao Gennaro Gattuso i legendarni Italijan i bivši veznjak Milana želi da napravi moćan Hajduk. Očekuje se ostanak Ivana Perišića, Marko Livaja također ostaje, a navijači se nadaju dolascima velikih zvijezda poput Edina Džeke i Ivana Rakitića.

Džeku mnogo toga veže za Hrvatsku i za Dalmaciju, tako da sigurno ne bi imao ništa protiv transfera. U 38. godini mogao bi dobiti novi i jedinstven izazov u karijeri, ali dosta toga ovisi o tome da li ga želi Jose Mourinho u timu Fenerbahčea i naredne sezone.

Italijanski novinar Nicolo Schira objavio je da je Hajduk Džeki ponudio ugovor na dvije godine, do ljeta 2026. godine i da Kalinić i trener Gattuso rade na tome da Džeku nagovore da dođe u Hajduk, ali da se za sve pita Portugalac koji je tek došao na klupu turskog velikana.

Oglasi

Džeko je kao velika zvijezda stigao prošlog ljeta u Istanbul. Bio je najbolji strijelac kluba sa 25 golova na 46 utakmica, ali nije bilo dovoljno za barem jedan trofej.

Bivši igrač Željezničara, Teplica, Wolfsburga, Manchester Cityja, Rome i Intera sada je pred novim velikim izazovom, mada je jasno da će ga imati šta god da se dogodi, čak i ako ostane u Turskoj.

Dijamant se ranije povezivao sa bogatim klubovima iz Saudijske Arabije, ali on i njegova porodica žele da su bliže kući, a Split bi bio savršeno mjesto za njih.

Nedavno je sportski direktor bilih Nikola Kalinić na press konferenciji bio upitan upravo o Džeki, no nije htio ništa otkrivati, mada je nasludio mnogo toga riječima da se "radi na stvaranju velike ekipe" i da su svi vrhunski fudbaleri uvijek dobro došli u Hajduk.

Oglasi

Džeko je s Kalinićem igrao u Romi, a njihovo prijateljstvo moglo bi biti presudno u odluci bh. reprezentativca.

Italijani najavili spektakularne transfere Hajduka - Gattuso i Kalinić prave "dream team" u Splitu

Pred Hajdukom su velike stvari, a čini se kako je dovođenje Nikole Kalinića na mjesto sportskog direktora kluba, te Gattusa na mjesto trenera samo početak svega što se sprema.

Hajduk je počeo sa pripremama za novu sezonu, a pune ruke posla osim Gattusa ima i Nikola Kalinić i kada je riječ o dolascima, ali i kada je riječ o odlascima.

Nekim igračima su istekli ugovori, dok su recimo Brekalo i Kleinheisler morali da se vrate u svoje matične klubove nakon što im je istekao ugovor. Osim toga trojica igrača, Ferro, Dajaku i Benrahou treniraju odvojeno jer su na transfer listi.

Naravno navijače Hajduka najviše zanimaju ulazni transferi, a posebno otkako se sa ovim timom počeo povezivati Edin Džeko, pa čak i Ivan Rakitić.

Oglasi

Prema navodima medija iz Hrvatske sastanci između Kalinića i Edina Džeke su već obavljeni i postoji velima mogućnost da on od naredne sezone bude stanovnik Splita.

Čak i ako Džeko dođe Kalinić se ne misli tu zaustaviti jer želi da završi još nekoliko zaista sjajnih transfera, a dva su vezana za dovođenje defanzivaca.

Naime, italijanski mediji tvrde da osim Džeke i Rakitića Hajduk želi da pojača ekipu sa provjerenim igračima sa kojima su čak počeli i pregovore.

Radi se o defanzivcima koji igraju u najjačim ligama na svijetu, a obojica su švicarci.

Jedan je igrač Valencije i ima 26 godina, a njegovo ime je Eray Comert, dok je drugi iskusni Ricardo Rodriguez koji je trenutno na Evropskom prvenstvu i odigrao je obje utakmice za svoju reprezentaciju.

Naravno Rodriguez je jako poznato ime u svijetu fudbala, a za reprezentaciju Švicarske odigrao je 117 utakmica.

U svojoj karijeri igrao je za klubove poput Wolfsburga, Milana i PSV-a, a posljednje četiri sezone bio je igrač Torina, te je bio kapiten ove ekipe.

Potražite više informacija na temu HNL:

Kalinić i Rodriguez su igrali zajedno u Milanu, a trener im je bio ni manje ni više nego Gattuso, a to je znak više da bi transfer vrlo lako mogao da se dogodi.

U svojoj karijeri je odigrao 343 utakmice u Bundesligi i Seriji A, a postigao je 23 gola, te je upisao 31 asistenciju.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hanibal
Nije mi jasno sta su se Dzeko i Mujakic zalecali igrati po Hrvatskoj i Srbiji? Da im cetnici psuju majku *******u? Sta ce im to. Trebali su doci u svoju domovinu i igrati za svoje klubove.
2 0
user1613662710
Rahimicu ponudi mu i ti ugovor kakav,mislim da bi ipak trebao doci u Zelju da zavrsi karijeru nego u Hajduku
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi