Gattuso nema dilemu ko je najgluplji igrač s kojim se sreo: "Takve treba samo udarati od zid"
Foto: Cropix

Trener Hajduka je imao bogatu igračku karijeru

Gattuso nema dilemu ko je najgluplji igrač s kojim se sreo: "Takve treba samo udarati od zid"

Admin Čaušević

Gennaro Gattuso je nedavno preuzeo Hajduk te je dodatno postao zanimljiv hrvatskoj javnosti, posebno hajdučkom puču. Riječ je o legendarnom fudbaleru koji je kao trener djeluje blaži, ali daleko do toga da štedi svoje igrače. 

Hajduk je u trenažnom procesu već sedmicu, a uspjeli su Bijeli odigrati i jedan pripremni meč savladaši Velež sa ubjedljivih 3:0. S vremena na vrijeme splitski klub objavi i detalje sa treninga.

Navijači djeluju prezadovoljno što na klupi sjedi trener koji je čvrsta ruka te apsolutni autoritet na klupi. Kod Talijana neće biti pošteđenih niti privilegovanih, barem tako djeluje za sada.

Kao igrač Gattuso je bio jako ratoboran, nikom nije dao na sebe te bi obično bio prvi koji bi stajao u zaštitu svojih saigrača. Takav je kao i trener kada treba braniti svoje izabranike.

U igračkim danima je imao mali broj žestokih duela, a prije nekoliko godina je otkrio ko je zapravo najbolji igrač s kojime se sreo na fudbalskom terenu.

Riječ je o nekadašnjem danskom veznjaku Christianu Poulsenu koji je između ostalih igrao za velikane poput Juventusa i Liverpoola, a Talijan ga je zapamtio iz utakmica sa Schalkeom 04.

Oglasi

"Igrala se utakmica Milan - Schalke 04. Za njih je igrao Poulsen koji je vrijeđao kompletan talijanski narod", započeo je Gattuso te nastavio:

Gattuso je zapamtio Poulsena po lošem

"Sa svakom radnjom ponavljao je: "Talijani su govna, Talijani su kopilad." Bila je to direktni duel za ispadanje ili prolazak dalje."

"Pustio sam ga da govori, ali iznutra sam pjenio od bijesa. Nije mi bilo jasno šta su mu vraga Talijani napravili. Prvo poluvrijeme je bilo dosta loše i dosadno, u drugom poluvremenu smo ipak lagano došli do 3:1, da bi malo prije kraja kada su Nijemci zabili za 3:2."

"Sa rezultatom 3:3 oni su ti koji bi prošli dalje. Pojavio se mali strah, ali je utakmica završila dobro za nas. Na kraju utakmice sjećam se da sam nevjerojatno glasno viknuo prema Poulsenu."

"Pomislio sam: "Dođi ovamo, rastrgat ću te.. Pokazat ću ti što "Talijan" smjera." Nastavio je vrtiti prstom, a u međuvremenu se povukao."

Oglasi

"Možda je htio da budem diskvalificiran, kao što je učinio s Tottijem na Evropskom prvenstvu. Pustio sam sam ga na miru."

"Bio je jedan od onih najglupljih nogometaša s kojima sam se ikad susreo. Jedan od onih koji stalno treba udarati od zid", ispričao je Gattuso prije nekoliko godina. 

Snimak njihovog duela možete pogledati ovdje.

Podsjećanja radi, tokom utakmice Evropskog prvenstva između Danske i Italije 2004. godine Poulsen je isprovocirao Tottija koji ga je pljunuo zbog čega je naknadno diskvalifikovan.

Top Komentari

struja
Vidi se svako jutro na ogledalu,bez dileme
1 0
DDG
U naslovu stoji najgluplji a u tekstu najbolji igrač
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi