Čeka ga transfer karijere

Slovenac nije mogao ni zamisliti šta će mu donijeti gol kojim je zavio Srbiju u crno

Admin Čaušević

Slovenija je odigrala odličnu grupnu fazu. Iako su prošli dalje bez pobjede pokazali su zube i zasluženo ih čega meč osmine finala i okršaj sa Portugalom u ponedjeljak od 21 sat.

Velika takmičenja su prilika da se ostvari transfer karijere, pogotov se to odnosi na igrače koji igraju u slabijim klubovima. Nekad jedan potez ili gol mogu promijeniti fudbaleru život.

To se upravo ovih dana dešava Zanu Karnicniku, pouzdanom desnom beku koji je do Eura u Njemačkoj bio fudbalski liliputanac i igrač za kojeg je rijetko ko čuo uz izuzetak lokalnih okvira.

Karnicnik iza sebe ima odličnu sezonu u dresu Celja, bio je najbolji igrač slovenačkog prvenstva i zasluženo se našao u startnoj postavi ekipe Matjaža Keka.

Ovaj 29-godišnjak je do sada imao skromnu karijeru, ali nakon odlične grupne faze na Euru slijedi mu transfer karijere. Tako piše italijanski Tuttomercato.

Slovenac je najbolji meč odigrao u drugom kolu kada je zabio gol Srbiji nakon sjajnog trka po desnoj strani i majstorske završnice glavom.

Taj gol je na neki način Srbe bacio u očaj te ih približio eliminaciji što se na kraju i desilo, dok su Slovenci prošli u nokaut fazu.

Tuttomercato piše da Karnicnika sigurno čeka transfer u neki od vodećih klubova Serije A i to za milionski iznos što znači i odlična zarada za Celje.

Defanzivac je u Celje stigao zimus iz Ludogoretsa za 500.000 eura, a sada će novi prvak Slovenije zaraditi višestruko više novca.

Celje je u vlasništvu ruskih tajkuna, ne žuri im se da prodaju igrače, ali teško je vjerovati da će Karnicnik propustiti šansu života i transfer u jednu od najjačih liga svijeta.

S obzirom da će u septembru proslaviti 30. rođendan ovo mu je možda i posljednja prilka za veliki transfer i sigurno će je objeručke prihvatiti.

Isto čeka i Gruzijca

Jedan od heroja dosadašnjeg Eura je i 23-godišni Georges Mikautadze, napadač Gruzije te trenutno najbolji strijelac turnira sa tri gola.

Mikatuadze je trenutno član Metza s kojim ističe ugovor ovo ljeto i sigurno je da ide u novi klub.

Sjajne igre u Njemačkoj nisu prošle nezapaženo i gruzijski fudbaler će od naredne sezone igrati u jednom od najboljih klubova u Francuskoj.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Poznati transer guru Fabrizio Romano na Twitteru je objavio da je Mikautadze postigao usmeni dogovor sa ekipom Monaca.

Tako će se po završetku turnira gruzijski napadač pridružiti Kneževima.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.