Janža postigao gol protiv Danske, a slovenski komentatori ukrali šou i u transu urlali njegovo ime
FOTO: EPA

Kakva ludnica nakon gola za 1:1.

Janža postigao gol protiv Danske, a slovenski komentatori ukrali šou i u transu urlali njegovo ime

Esmer Oštraković

Jako dobru i prije svega uzbudljivu utakmicu jučer su u okviru 1. kola Evropskog prvenstva - grupa C odirali Slovenija i Danska, a rezultat na kraju bio je 1:1.

Teško je bilo reći da je neko favorit na ovoj utakmici, ali sportska javnost je nekako prednost davala Dancima.

Na prvu priliku se čekalo do 16. minute kada je Šeško primio prekrasan pas i šutirao je sa velike udaljenosti. Svi su loptu vidjeli u golu, ali je ona prozujala malo pred lijeve stative.

Samo minut kasnije Danci dolaze do prednosti. Jonas Wind je namjestio loptu koj je Eriksen pospremio iza leđa nemoćnog Oblaka.

Drugo poluvrijeme Slovenci izlaze dosta agresivnije, te su se redale prilike ispred gola Danske.

Oglasi

Prvo je Šporar u 52. minuti probao pospremiti loptu u mrežu, ali je na kraju završio na travi i tražio je penal.

Sudija je sve provjerio sa kolegama u VAR sobi, ali na kraju je donesena odluka da nema elemenata za najstrožiju kaznu, te je igra nastavljena.

Ponovo je u 75. minuti probao Šporar koji je ispratio centaršut, ali ni on nije imao sreće, te je lopta otišla malo pored gola.

Minut kasnije sjajna šansa za Benjamina Šeška. Šutirao je sa ruba kaznenog prostora, ali je pogodio stativu, ali je dosuđen korner.

Upravo nakon kornera Slovenci dolaze do poravnanja. Loptda dolazi do Janže koji pogađa za 1:1.

Oglasi

Tada su mu šou ukrali slovenski komentatori koji su počeli da urlaju kao u transu i to ni manje ni više nego ime Erika Janže.

Sve je bilo jako glasno i sigurno je da su gledatelji morali odmah smanjiti zvuk na svojim televizorima.

Kako je sve to izgledalo pogledajte OVDJE.

Slovence, kao i Dance očekuju još dvije utakmice u grupi i to protiv Srbije i Engleske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi