Država i reprezentacije ispred svega: Luka Dončić je očitao lekciju većini sportista
FOTO: EPA

Predvodit će Sloveniju u borbi za Pariz

Država i reprezentacije ispred svega: Luka Dončić je očitao lekciju većini sportista

Haris Zilić

Teške i duge sezone često budu izgovor za većinu sportista, pa ljeti svjedočimo mnogim otkazima u reprezentativnim selekcijama, kako u fudbalu, tako i košarci.

Ipak, Luka Dončić je primjer kako se poštuje država i reprezentativni dres.

Nakon duge NBA sezone i skoro 100 klupskih utakmica u sezoni, nakon finalne serije NBA play-offa sa Dallas Mavericksima, Dončić je stigao u Sloveniju.

Nevjerovatni košarkaš Dallasa odmah se priključio reprezentaciji i odradio prvi trening.

Luka Dončić predvodit će Sloveniju u olimpijskim kvalifikacijama koje počinju početkom jula, to je sada i zvanično.

Oglasi

Mnogi su bili mišljenja da će nakon duge i naporne sezone Dončić otkazati reprezentativne akcije, ali još jednom je državu i reprezentaciju stavio na prvo mjesto.

Sa Dončićem u rosteru Slovencima itekako rastu šanse da se plasiraju na Olimpijske igre u Pariz.

Sloveniju večeras očekuje prijateljski duel sa Litvanijom, a dva dana kasnije i sa Brazilom, što je i dio priprema za olimpijske kvalifikacije.

Slovenci će kvalifikacioni turnir igrati u Grčkoj, a nalaze se u grupi sa Hrvatskom i Novim Zelandom. U drugoj kvalifikacionoj grupi u Grčkoj igraju domaćin Grčka, Egipat i Dominikanska Republika.

Oglasi

Samo pobjednici četiri kvalifikaciona turnira izborit će kartu za Olimpijske igre u Parizu.

Prvi duel na kvalifikacionom turniru Slovenija igra 2. jula protiv Hrvatske to će biti ujedno i regionalni derbi, a dva dana kasnije sastaju se sa Novim Zelandom.

Dvije prvoplasirane selekcije iz grupe izborit će plasman u polufinale, zatim ide finale, a pobjednik finalnog duela ide u Pariz.

Nema sumnje da Slovenci imaju samo jedan cilj, a to je plasman na najveću sportsku manifestaciju u svijetu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi