Filip Kostić napušta Juventus (Foto: EPA)

Motta mu saopštio

Najteži dan karijere za Filipa Kostića i riječi na koje nije navikao: "Meni nisi potreban"

Midhat Šljivak

Reprezentativac Srbije Filip Kostić definitivno je otpisan kod novog trenera Juventusa Thiaga Motte. Njemu i još šestorici kolega trener Stare dame je saopštio da mu nisu potrebni.

Filip Kostić gotovo sigurno neće nositi dres torinskog Juventusa u novoj sezoni. 31-godišnji lijevi bočni otpisan je kod Thiaga Motte i uskoro će vjerovatno promijeniti klub.

Thiago Motta je po dolasku na klupu Stare dame odlučio napraviti brojne rezove. Bianconeri će izgledati znatno drugačije, a za Kostića i još šestoricu kolega više nema mjesta.

"Kostić, Rugani, De Sciglio, McKennie, Arthur, Milik i Kean su sedmorica igrača kojima je Motta saopštio da mu nisu potrebni", piše Gazzetta dello Sport.

Manje-više, ovo su sasvim očekivana imena koja su otpisana u Juventusu. Kean već ima dogovor s Fiorentinom u transferu vrijednom 15 miliona eura, a vidjet ćemo gdje će završiti ostala šestorka.

Kostić se prethodno povezivao s turskim velikanima Fenerbahčeom i Galatasarayem, no za sada nema nekih novih informacija o eventualnom prelasku u jednog od istanbulskih giganata.

Lijevi bočni je trenutno pod povredom koju je doživio na Evropskom prvenstvu. Prije svega je cilj da se ona sanira i onda treba očekivati eventualni transfer.

Filip Kostić je dres Stare dame obukao 2021. godine. Stigao je iz Eintrachta za 15 milona eura i za najveći italijanski tim je nastupio 87 puta uz učinak od tri pogotka i 15 asistencija. Može se pohvaliti osvojenim Kupom.

Trenutna cijena ovog srpskog fudbalera na tržištu je veoma primamljiva. Ona iznosi svega 6.5 miliona eura i vjerovatno ga treba očekivati u redovima nekog tima 'srednje klase'.

Kostić je prethodno uz Eintracht i Juventus nastupao još za HSV i Stuttgart u Njemačkoj, nizozemski Groningen, a karijeru je započeo u Radničkom 1923 iz Kragujevca.

Za reprezentaciju Srbije ovaj fudbaler je nastupio 64 puta i postigao je tri pogotka.

Napustio Srbiju nakon prve utakmice

Filip Kostić odigrao je samo 40-ak minuta na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj ovog ljeta.

Nesretni bek povrijedio se u finišu prvog dijela u duelu s Engleskom. Odmah je bilo jasno da je tu kraj.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Koljeno je nažalost stradalo. Raduje činjenica da se ne radi o težoj povredi, pa će on biti spreman za mjesec-dva. Taman da završi transfer.

Vidjet ćemo gdje će na kraju Filip završiti, ali ono što je sigurno - za Juventus više neće igrati.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.