Kao da je proklet: Da je znao šta će ga zadesiti Kostić bi poželio da ne igra za Srbiju na Euru
Foto: AfP

Problem za problemom

Kao da je proklet: Da je znao šta će ga zadesiti Kostić bi poželio da ne igra za Srbiju na Euru

Admin Čaušević

Filip Kostić je jedan od najvećih gubitnika Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Da je znao šta će ga zadesiti možda bi u sebi poželio da uopšte ne nastupi na kontinentalnom turniru.

Za Kostića se može reći da je prva žrtva fijaska Srbije na Evropskom prvenstvu. Ispadanje u grupnoj fazi nakon lošeg izdanja obično znači i manjak potražnje.

Fudbaler Juventusa je trebao biti jedna od uzdanica Dragana Stojkovića tokom turnira, ali njegov nastup je trajao svega 43. minute. Bilo je to u meču prvog kola sa Engleskom.

Našao se Kostić u startnoj postavi, ali se povrijedio u finišu prvog dijela te je morao napustiti igru. Ustanovljeno je kako je zadobio povredu ligamenata.

Pregledi su pokazali da je 31-godišnjak doživio parcijalno oštećenje spoljašnjeg kolateralnog ligamenta te da ga čeka duga pauza.

Neugodna povreda koju je doživio za Kostića nije značila samo kraj Evropskog prvenstva već automatsko propadanje potencijalnog transfera.

Oglasi

Srbin je višak u Juventusu te Thiago Motta ne računa na njegove usluge i Stara dama će tražiti način da ga se riješi, ali povreda dovodi torinski klub kao i samog igrača u nezavidnu poziciju.

Kostića su u svojim redovima željeli vidjeti Fenerbahče i Galatasaray, ali nakon vijesti o povredi oba turska velikana su odlučila dignuti sidro.

Uslijed povrede svi zainteresovani klubovi su odlučili da se povuku te od transfera sada neće biti ništa pa je pred Kostićem neizvjesno ljeto.

S obzirom da je doživio tešku povredu, a zatim ostao i bez transfera za Kostića se može sigurno reći da je možda i najveći gubitnik od svih reprezentativaca Srbije.

Podsjećanja radi, Orlovi su se od Eura oprostili već u grupnoj fazi sa svega osvojena dva buda u duelima sa Engleskom, Danskom i Slovenijom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi