Filip Kostić je kratko bio shrvan odlukom Juventusa - Potom je dobio telefonske pozive
Reprezentativac Srbije Filip Kostić napušta Juventus (Foto: EPA)

Srbin velika želja dva velikana

Filip Kostić je kratko bio shrvan odlukom Juventusa - Potom je dobio telefonske pozive

Midhat Šljivak

Reprezentativac Srbije Filip Kostić (31) vjerovatno ovog ljeta napušta torinski Juventus, a karijeru bi trebao nastaviti u Turskoj, gdje ga žele dva najveća kluba Fenerbahče i Galatasaray.

Filip Kostić nakon dvije godine napušta Juventus. 31-godišnji fudbaler nije u planovima novog trenera Thiaga Motte i već mu je saopšteno kako se na njegove usluge ne računa.

Iako je Srbin vjerovatno razočaran odlukom Stare dame da mu pokažu izlazna vrata kluba, Kostić može mirno spavati jer će vrlo lako naći novi klub. U igri za njegov potpis trenutno su dva turska velikana Fenerbahče i Galatasaray.

Fenerbahče sa Joseom Mourinhom na klupi stvara tim koji će krenuti na titulu prvaka Turske. Među željenim pojačanjima je i srpski fudbaler i vidjet ćemo hoće li ga Fener uspjeti angažovati.

Karta na koju će žuto-plavi igrati je svakako da u timu imaju koloniju igrača s Balkana. Tu je kao kapiten Edin Džeko, a zatim i Dušan Tadić, Dominik Livaković, Rade Krunić i Miha Zajc.

Sigurno je da ni Galata neće odustati. Kao prvaci Turske imaju šta za ponuditi iskusnom fudbaleri i samo je na njemu odluka gdje će nastaviti karijeru.

Oglasi

S obzirom na to da je Kostić još pod ugovorom s Bianconerima oni su za njega postavili cijenu od 10 miliona eura. Ta cifra je prihvatljiva za zainteresovane strane i vidjet ćemo gdje će Filip na kraju završiti.

Kostić je u Juventus stigao iz Eintrachta 2022. godine. Za Staru damu je odigrao 87 utakmica i ima učinak od tri gola i 15 asistencije.

Tokom karijere koju je počeo u Radničkom iz Kragujevca nastupao je još za Groningen, Stuttgart i HSV.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Već gotovo 10 godina je standardan u reprezentaciji Srbije. Dres Orlova oblačio je 62 puta i postigao je tri pogotka.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi