Filipu Kostiću u sekundi srušen cijeli svijet: Odlazi iz reprezentacije i propada mu veliki transfer
Povreda reprezentativca Srbije (Foto: EPA)

Veoma teška noć za Srbina

Filipu Kostiću u sekundi srušen cijeli svijet: Odlazi iz reprezentacije i propada mu veliki transfer

Midhat Šljivak

Filip Kostić okončao je nastup na Evropskom prvenstvu. On zbog povrede koljena nije u mogućnosti pomoći selekciji Srbije u nastavku prvenstva.

Veliki strahovi navijača Srbije ispostavili su se kao tačni. Veznjak Filip Kostić neće moći pomoći svojim kolegama iz nacionalnog tima u ostatku prvenstva zbog povrede koljena.

31-godišnji fudbaler napustio je jučerašnji meč s Engleskom u finišu prvog poluvremena. Uplakan je Kostić izašao iz igre i već tada je bilo jasno da stvari nisu nimalo dobre.

Iako se Fudbalski savez Srbije još nije oglasio o stepenu povrede, novinari bliski torinskom Juventusu već imaju informacije da će Kostić morati na dužu pauzu.

"Kostić neće igrati u ostatku Evropskog prvenstva. On će u Njemačkoj odraditi dodatne preglede kako bi se ustanovila tačna jačina povrede. Rukovodstvo FS Srbije je u direktnom kontaktu s Juventusom", objavio je Mirko Nicolino.

Povreda prvog izbora po lijevoj strani i zvijezde nacionalnog tima sigurno je veliki udarac za selektora Srbije Dragana Stojkovića. On je na toj strani ostao na Filipu Mladenoviću i u slučaju novih nevolja morao bi se 'krpiti' kako zna i umije.

Oglasi

Kostić će uskoro napustiti nacionalni tim i brzo će biti poznato hoće li morati na operaciju koljena. To bi mu definitivno upropastilo dobar dio naredne sezone.

Filipu Kostiću je nastup protiv Engleske bio prvi na Euru, a možda i posljednji. Pitanje je hoće li biti u reprezentaciji za četiri godine i hoće li se Orlovi uopšte plasirati. On će tada imati 35 godina.

On je u dresu nacionalnog tima odradio ukupno 64 nastupa i postigao je tri pogotka.

Kostić bio pred velikim transferom

Povreda koju je zadobio Filipu Kostiću bi mogla upropastiti veliki transfer.

Oglasi

Novi trener Juventusa Thiago Motta saopštio je kako neće računati na usluge srpskog fudbalera u novoj sezoni. On je ovog ljeta namjeravao napustiti tim.

Bio je 31-godišnjak pred još jednim velikim transferom. Tražili su ga turski velikani Fenerbahče i Galatasaray, no nakon ove povrede ti poslovi su pod velikim upitnikom.

Nadamo se svakako da reprezentativac Srbije nije teže povrijeđen i da će se vratiti brzo na teren, no istinu će nam otkriti testovi koji slijede.

Kostić je u bogatoj karijeri nastupao za Eintracht Frankfurt, HSV, Stuttgart, Groningen i Radnički iz Kragujevca.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Pingvin1999
Esmer,Midhat ,Lizde koji vam je vise Za 12 sati 18 objava o ovoj reprezentaciji. Boli nas ... sta je s njima i sta se desava u njihovom taboru. Udjite na njihove portale ako nadjete 18 objava od 2000-te pa na ovamo o nasoj Reprezentaciji castim sve admine.Imate pametnih tema. Filipu zelim brz oporavak.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi