Žele ga se riješiti pod svaku cijenu

Real ga tjera iz tima: Prvi dolazi, a zadnji odlazi sa treninga, šuti i radi, a plata "samo" 34.000

Admin Čaušević

Do sada je zabilježeno nekoliko odlazka iz Real Madrida, ali to neće biti kraj pošto su Kraljevi odlučili da se riješe još jednog igrača i to onog sa najmanjom platom. Napustit će Kraljeve nakon 10 godina.

Nacho Fernandez, Joselu i Toni Kroos nisu jedini koji u novoj sezoni neće biti članovi Reala. Sada odlazi i čovjek koji je na platnom spisku Kraljeva od 2015. godine.

Jesus Vallejo je stigao u Real prije skoro decenije kada su ga Los Blanocosi platiti 5 miliona eura ekipi Zaragoze, ali je na Bernabeuu uvijek bio u sjeni.

Vallejo je do sada uglavnom bio na posudbama, ali i kad bi ostajao u timu uspio bi osvojiti Ligu prvaka, to je bio slučaj u dva navrata, 2018. te 2022. godine.

Pred sezonu 2023/24 poslan je na posudbu u Grandu gdje se nije naigrao zbog ozbiljnih problema s povredom. Posljednji meč je upisao još u januaru.

Španski defanzivac sa Kraljevima ima ugovor još godinu dana, zarađuje najmanje od svih igrača u svlačionici, tako mu plata na sedmičnom nivou iznosi 34.000 eura.

Taj iznos je i do 10 puta manji u odnosu na najveće zvijezde ekipe, ali Valleju to nikad nije smetalo te je pokazivao ogroman nivo profesionalizma.

Vallejo s brojem 5 na leđima slavi titulu prvaka Španije 2022. godine

Prošlog ljeta iako je bio član Reala odmah se odrekao broja 5 te ga uručio Judeu Bellinghamu. Nekoliko sedmica kasnije poslan je na posudbu u Granadu.

Poznato je da je on prvi koji dolazi, a posljednji koji odlazi iz trening kampa Valdebebas, šutio i radi šta mu se kaže te ne podiže glas. Međutim svemu tom je došao kraj.

Navijačima Reala je ostao upamećen po nastupu u sezoni 2021/22 kada je ušao u produžetku polufinala Lige prvaka sa Manchester Cityjem te je čuvao Erlinga Haalanda.

Tokom boravka u Realu, Vallejo je bio na posudbi u Eintracht Frankfurtu, Wolverhamptonu i Granadi, ali od ovog ljeta će morati tražiti novi i to permanentni angažman.

Četvorici istekao ugovor 

Sa posljednjim danom mjeseca juna četvorici igrača Reala je istekao ugovor. U pitanju su Luka Modrić, Lucas Vazquez, Toni Kroos i Kepa Arrizabalaga.

Kako sada stavi stoje Modrić i Vazquez će dobiti nove ugovore, odnosno jednogodišnje produženje o čemu se već uveliko piše.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kepa se za sada vraća u Chelsea, ali ostaje otvorena mogućnost povratka u slučaju da Andriy Lunin napusti tim što bi značilo da bi Real morao tražiti novog golmana.

Kroos je već ranije najavio odlazak u penziju po završeku nastupa na Evropskom prvenstvu i njega više nećemo gledati u dresu Los Blancosa.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.