Real Madrid i Barcelonu u isto vrijeme napuštaju igrači koji su obilježili historiju ovih klubova

Roberto i Vazquez odlaze?

Real Madrid i Barcelonu u isto vrijeme napuštaju igrači koji su obilježili historiju ovih klubova

Eldar Ganibegović

Španski velikani, Real Madrid i Barcelona, u isto vrijeme ostaju bez dva igrača koji su obilježili historiju ova dva kluba.

Jedan od kapitena Barcelone, Sergi Roberto, ovog ljeta bi mogao napustiti klub nakon što mu je istekao ugovor s Blaugranom.

Od 1. jula je Sergi Roberto slobodan igrač i biti će u mogućnosti da potraži novi klub, te da ode besplatno.

Još davne 2006. godine kao dječak stigao je u Barcelonu iz Gimnastica i sve do sada je bio u ovom klubu koji mu je sve dao.

Dao je i on dosta klubu. Bio je dva puta osvajač Lige prvaka, jednom svjetski i sedam puta španski prva, uz šest trofeja španskog kupa, pet španskog i jedan UEFA Superkupa.

Iako je tako dugo u klubu, sigurno će se najviše pamtiti onaj pogodak u posljednjim minutama protiv PSG-a kada je zabio za 6:1 i kada je Barcelona prošla dalje nakon poraza od 4:0 u prvoj utakmici u Ligi prvaka.

Oglasi

Što se Lucasa Vazqueza tiče, ovaj 32-godišnjak također je slobodan igrač od sutra i napustiti će Real Madrid.

U redove Kraljeva stigao je iz Urala 2007. godine u mlađim kategorijama i bio je posuđivan u Castillu i Espanyol.

Od 2015. godine je konstantno član prvog tima i s Realom je osvojio pet puta Ligu prvaka, tri puta Svjetsko prvenstvo, UEFA Superkup i četiri puta špansko prvenstvo.

Ima i jedan trofej u Kupu Španije, te četiri medalje u Superkupu ove pirinejske zemlje i ostaje da vidimo gdje će nastaviti karijeru.

Ovome dodajmo i da će Alex Berenguer napustiti Athletic Bilbao u koji je 2020. godine stigao za 12 miliona eura iz Torina.

Oglasi

On je dijete Osasune, očekuje se da ostane u španskom fudbalu i vidjeti ćemo koji će biti njegov naredni klub.

Sergino Dest potpisao za PSV

Barcelona se riješila još jednog promašaja. Američki bek, Sergino Dest, potpisao je za PSV.

Iako ga je Barcelona 2020. godine platila 21 milion eura Ajaxu, sada je redove Blaugrane napustio kao slobodan igrač i potpisao za tim iz Eindhovena.

U PSV-u je bio na posudbi tokom cijele prošle sezone i na 37 nastupa je postigao dva gola i podijelio sedam asistencija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, Barcelona ga je pretpošle sezone slala i na posudbu u AC Milan i bilo je jasno da će teško ostati na Camp Nou stadionu.

Trenutno Sergino Dest ima povredu ligamenata i njegov povratak na teren očekuje se sredinom januara 2025. godine.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi