Ma koji Modrić! Carvajal otkrio ko je najbolji primjer u svlačionici Reala: "I kad ne igra..."

Defanzivac pohvalio bivšeg saigrača

Ma koji Modrić! Carvajal otkrio ko je najbolji primjer u svlačionici Reala: "I kad ne igra..."

Admin Čaušević

Real Madrid je u minuloj sezoni osvojio duplu krunu, a ključ uspjeha je svakako odlična atmosfera. Carlo Ancelotti zna držati stvari pod kontrolom, ima odličan odnos sa skoro svim igračima zbog čega ima epitet najboljeg trenera u historiju.

Odlična sezone za Real je krunisana osvajanjem Lige prvaka, 15. u klupskoj historiji. Na Wembleyu je savladana Borussija Dortmund što je ujedno bio oproštajni meč za niz igrača.

U međuvremenu su otišli Toni Kroos, Nacho Fernandez, Joselu, ali i dečko za kojeg Dani Carvajal tvrdi da je oličenje profesionalizma.

Izuzetno važnu, ali isto tako epizodnu ulogu na pohodu na duplu krunu imao je Modrić koji je za razliku od prošlih sezona morao poprimiti status rezerviste.

Modrić je obično u najvažnijim mečevima grijao klupu, sigurno mu nije bilo lako zbog toga, pokazao je maksimalni profesionalizam i nije stvarao nemire u svlačionici.

Zbog odnosa prema Kraljevskom dresu kako na terenu tako i u svlačionici Florentino Perez je odlučio da ga nagradi novim ugovorom. Produženje bi trebalo biti ozvaničeno u narednom periodu.

Oglasi

Zanimljivo da iako je Modrić bio na marginama te nije igrao ni približno kao u minuloj deceniji, za Danija Carvajala je svlačionici Real Madrida drugi čovjek ostavio veći dojam.

Riječ je o Kepi Arrizabalagi koji je došao na posudbi iz Chelseaja da bude zamjena za povrijeđenog Thibauta Courtoisa, a na kraju je završio kao rezerva Andriy Luninu.

"Svlačionica Real Madrida ove je godine bila impresivna. Za mene je najveći primjer Kepa. Dolazi na posudbu zbog teške povrede Thibauta Courtoisa i da igra kao starter", započeo je Carvajal te nastavio:

"Lunin ga pobjeđuje na njegovoj poziciji, ali je svaki dan dolazio s osmijehom, trudio se kao i svi na treninzima, ostao je i poslije raditi u teretani kako bi bio bolji i mogao pomoći timu.

"On je jasan primjer profesionalnog igrača koji čini sve da doprinese timu da se pobijedi", završio je španski defanzivac.

Oglasi

Kepa je sezonu u Realu završio sa 14 nastupa i čeka ga povratak u Chelsea. Problem je taj što je višak i na Stamford Bridgeu pa je dosta upitnika iznad njegove karijere.

Inače, govoreći o sebi i svojoj sezoni Carvajal nije bio uopšte skroman te je samouvjereno kazao da je trenutno najbolji desni bek na svijetu.

"Jesam li najbolji desni bek na svijetu? Gledajući unazad na ovu prošlu sezonu, mislim da je tako. Uvijek vjerujem u sebe i svoje samopouzdanje, ali podaci su tu."

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Bila je to dobra sezona, osvojili smo Ligu prvaka, pa čak i zabio gol u finalu, osvojili smo La Ligu i sada se nadam da ću Španiju odvesti što dalje na Euru."

Naredni ispit za Crvenu furiju na kontinentalnom turniru je u nedjelju protiv reprezentacije Gruzije u osmini finala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi