Luka Modrić od danas više nije član Real Madrida, tek slijedi najiščekivaniji potpis!
Foto: Cropix

Ugovor mu je istekao

Luka Modrić od danas više nije član Real Madrida, tek slijedi najiščekivaniji potpis!

Admin Čaušević

Formalno gledano Luka Modrić je od danas slobodan igrač te besplatno može potpisati za klub koji želi. Potpis koji se iščekuje već duži period lebdi u zraku i preostalo je sačekati da sleti na papir.

Posljednjim danom juna nekolicini igrača Reala je istekao ugovor. Među njima je i Luka Modrić, sjajni Hrvat koji dres Los Blancosa nosi još od 2012. godine pa se s nestrpljenjem čeka njegov naredni potpis.

Osim Modriću ugovori su još istekli Toniju Kroosu, Lucasu Vazquezu i Kepi Arrizabalagi, ali definitivno najveće pitanje je šta će biti s osvajačem Zlatne lopte godine pošto se radi o klupskoj legendi.

Tokom zime kapiten Vatrenih je bio na korak od odlaska iz fudbalske Bijele kuće, spominjao se transfer u Inter Miami, Saudijsku Arabiju, dok se proljetos spominjala i mogućnost povratka u Dinamo.

Također 38-godišnji veznjak je završio na marginama i u samom timu pošto ga je Carlo Ancelotti uglavnom koristio u završnicama utakmica, barem onih najvažnijih.

Ukoliko se na slabu minutažu dodaju i godine uveliko se špekulisalo da Modrić broji svoje posljednje sedmice u Realu pa i nije čudo zašto se njegov naredni potpis može označiti kao najiščekivaniji u bogatoj karijeri legendarnog veznjaka.

Oglasi

Profesionalnim ponašanjem na treninzima te odličnim učinkom s ulogom jokera s klupe Modrić je uspio sebi osigurati novo jednogodišnje produženje ugovora s Kraljevima.

Od danas, odnosno od 30. juna Modrić i zvanično više nije član Reala, ali gotovo sigurno će u narednim sedmicama, a možda i danima staviti paraf na novi ugovor s aktuelnim prvakom Evrope.

Hrvat je posljednjih sedmica bio okupiran reprezentativnim obavezama, tačnije nastupom na Evropskom prvenstvu gdje su Vatreni svoj put okončali već u grupnoj fazi.

Koban je bio gol protiv Italije u 97. minuti. Modrić je tom prilikom osjetio koliko je zapravo fudbal okrutna igra, to je i sam spominjao u izjavama poslije utakmice.

Oglasi

Ali za tugovanje i žaljenje nema se previše vremena. Iskusni fudbaler će sada na odmor nekoliko sedmica i punjenje baterija za novu sezonu u dresu Reala, čak 13. u karijeri.

I prošlog ljeta se Hrvat nalazio u sličnoj situaciji i tada je igrao s reprezentacijom na završnom turniru Lige nacija, ali je produženje došlo prije nego što mu je formalno istekao ugovor.

Do sada su Modrića nekoliko puta seljakali iz Reala, čak je prije šest godina bio blizu Intera. Ipak, Florentino Perez bi na kraju svaki put odlučio da ga zadrži.

S obzirom da je otišao Nacho, Hrvat će u novoj sezoni biti i prvi kapiten Reala. Preostalo je samo sačekati zvanično saopštenje povodom produženja ugovora.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada su u pitanju preostali igrači kojim je istekao ugovor Kroosa više nećemo gledati u dresu Reala, ali i generalno fudbalu pošto se od oprašta po okončanju nastupa na Euru sa Njemačkom.

Vazquez ima isti status kao i Modrić te je planiran i njegov potpis novog ugovora uoči starta priprema, dok se Kepa vraća u Chelsea, ali ostaje otvorena mogućnost povratka u slučaju da Andriy Lunin napusti tim.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SactownCali
Sta je ovo ba ????
0 0
user1666065968
Glup ti ovaj članak
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti