City - Roma 1:1

Džekin City i Pjanićeva Roma podijelili bodove

E. Škorić

U drugom duelu drugog kola grupe E Lige prvaka Manchester City je na Etihadu ugostio Romu, a meč je završen podjelom bodova (1:1). 

Roma ove sezone igra sjajan nogomet. Osim što imaju pet pobjeda u Seriji A (nakon pet kola), dobar posao rade i u najelitnijem klupskom natjecanju. Poslije visoke pobjede nad CSKA (5:1), Roma je večeras osvojila vrijedan bod u Manchesteru.

Međutim, nisu stvari krenule najbolje za rimsku Vučicu. U četvrtoj minuti Maicon je povukao Sergija Aguera, pa je sudija opravdano pokazao na bijelu tačku. Aguero je sam izveo penal, te je bio siguran za 1:0. Mogao se Maicon iskupiti samo tri minute kasnije. Iskosa s desne strane je raspalio iz sve snage, lopta pogađa prečku.

Nakon nekoliko slabih pokušaja na obje strane, Roma je u 23. minuti poravnala rezultat. Radja Nainggolan je uposlio Francesca Tottija, koji loptu plasira pored Joea Harta i postaje najstariji igrač koji je dao gol u Ligi prvaka sa 38 godina i tri dana. U samoj završnici prvog dijela Gervinho je imao šansu, ali Hart je sjajno intervenisao.

U nastavku je City preuzeo incijativu, Roma se smišljeno povukla, ali i prijetila iz kontri. U 52. minuti je naš Miralem Pjanić dobro zaprijetio Hartu. Edin Džeko je u 57. minuti zamijenjen Frankom Lampardom.

Imao je Pjanić još nekoliko pokušaja, a rezervista Lampard u 67. minuti stavlja Skorupskog na muke, ali ovaj uspijeva izbaciti u korner.

Liga prvaka, grupa E, 2. kolo:
City - Roma 1:1 (Aguero 4 - penal/ Totti 23)
CSKA - Bayern 0:1 (Muller 22 -penal)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.