Milojević je prošlost: Dudić nastavlja po svom, Srbija će mu opet skidati kapu!

Evropa je sve bliže

Milojević je prošlost: Dudić nastavlja po svom, Srbija će mu opet skidati kapu!

Admin Čaušević

Feđa Dudić nastavlja da piše historiji i ne dopušta sebi da mu išta odvuče pažnju pa čak i suvišne izjave trenera Crvene zvezde, Vladana Milojevića. Bh. trener je danas stigao do velike pobjede i sada opravdano gleda ka Evropi.

Radnički 1923 je u gostima igrao protiv Napretka te se trijumfom sa 1:4 učvrstio na četvrtom mjestu koje donosi izlazak na evropsku scenu.

Klub iz Kragujevca do sada nikad nije igrao Evropu, a dolaskom Dudića na klupu te njegovog pomoćnika je na pravom putu da to i uradi.

Na gostovanju Napretku, Dudićev tim je cijeli meč držao pod svojom kontrolom, a većinu posla je ostvario već u prvih pola sata igre.

Igrala se druga minuta kada je Zorić zabio za vodstvo, da bi u 28. minuti Ristić iz penala udvostručio prednost. Do kraja prvog dijela Sahli je zabio i treći gol za goste.

Nastavak je donio još dva gola. Marinković je smanjio zaostatak za domaće i vratio nadu, da bi u sudijskoj nadoknadi Ristić svojim drugim golom postavio konačan rezultat.

Oglasi

Pet kola prije kraja Radnički 1923 ima pet bodova prednosti u odnosu na Čukarički i Vojvodinu te sve drži u svojim rukama.

Inače, za Dudića je s psihološkog aspekta ova sedmica bila izuzetno teška. Prvo je eliminisan iz Kupa Srbije u nadoknadi, a zatim ga je neopravdano u izjavama prozvao i trener Crvene zvezde Vlada Milojević.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Međutim, sjajni bh. trener nije dozvolio da mu ništa odvuče pažnju. Odlično je pripremio tim za gostovanje u Kruševcu te stigao do tri velika boda.

Sada mu preostaje odraditi još pet utakmica, a pet gbodova prednosti u odnosu na peto mjesto mu donosi određenu sigurnost. 

Top Komentari

velez mo
Milojevic mu ga moze samo obaliti i to kad mu Doktor Duda dopusti,Pisaj i Fergusone,Samo Jako
4 0
789012455
Hebo Milojevica Ko ga hebe
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti