Beograd se trese, Srbija na nogama zbog izjave Natcha: "Dosta je više, reći ćemo istinu..."

Nakon jučerašnjeg poraza od Crvene zvezde

Beograd se trese, Srbija na nogama zbog izjave Natcha: "Dosta je više, reći ćemo istinu..."

Esmer Oštraković

Crvena zvezda je na veoma kontroverzan način došla do trijumfa nad velikim rivalom Partizanom.

Partizan je do 90. minute imao prednost od 2:1, ali je onda sudija Pavle Ilić donio dvije veoma sumnjive odluke koje su na kraju donijele pobjedu Crvenoj zvezdi.

Prvo je Ndiaye u 90. minuti zabio za 2:2, a zatim u devetoj minuti nadoknade Aleksandar Katai s bijele tačke zabija za 3:2 i trijumf crveno-bijelih.

Oba gola Crvene zvezde, koja su naravno postignuta za preokret i za pobjedu stigla su iz veoma sumnjivih situacija.

Igrači Partizana su kod pogotka Ndiayea tražili prekršaj u napadu. Nije se sudija Pavle Ilić oglasio i pokazao je na bijelu tačku uz žuti karton Svetozaru Markoviću zbog protesta.

Oglasi

A sumnjiva je situacija i kod penala koji je dosuđen duboko u nadoknadi. Kontakt je počeo van kaznenog prostora, to je jasno vidljivo, no sudija Ilić je smatrao kako je produženi kontakt bio u kaznenom prostoru i pokazao je na bijelu tačku.

Nakon utakmice izjavu koja je zatresla Srbiju dao je fudbaler Partizana Natcho Bibars.

"Danas je samo jedan čovjek pobjedio. Sramota je ovo što se dogodilo danas. Ovo je druga utakmica da ovdje igraju sa "12 igrača". Ako se uskoro neko ne "probudi" mi ćemo reći istinu. Ovo je druga utakmica da dolazimo ovdje i da on pravi svoj šou. Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana su glavni akteri, a ne on. Dovode istog sudiju, nevjerovatno šta je uradio danas.

@90dcanon

Natcho borimo se za navijace #srbija #sport #fudbal #fy #fyp

♬ original sound - THE BEST

Ovo je nevjerovatno. Nije htio da pogleda VAR jer je znao da je pogriješio. Dosta je. Ovdje sam pet godina i niko ne priča o problemima. Svi govore "sve je uredu, ajde, ajde, idemo", ne nije uredu. Dosta je više. Boribmo se za klub, naviače, a onda dođu sudije i ukradu nam sve.

Naši navijači su u pravu. trebali smo izaći van terena. Ako žele da me kazne, neka me kazne. Imam 36 godina, uradio sam dovoljno u karijeri, nije me briga. Ovo je previše, ovaj sudija je trebao da bude dva mjeseca udalje, a on ponovo sudi derbi. Ovo se dešava samo u Srbiji", rekao je Natcho.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Partizan je ovim porazom ispao iz borbe za titulu. Ona će ponovo završiti u vitrinama Crvene zvezde koja tako nastavlja ogromnu dominaciju srpskim fudbalom.

Naredni duel ovi rivali trebali bi odigrati u srijedu u polufinalu Kupa Srbije ukoliko igrači Partizana odluče izaći na teren.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti