Odigrane tri utakmice devetog kola Premiershipa

Topnici sigurni protiv Sunderlanda, Liverpool kiksao

Četiri utakmice devetog kola engleskog Premiershipa odigrane su danas od 16 sati. Novi poraz upisao je Sunderland, a bodove je odnio londonski Arsenal. 

Gosti iz Londona nakon trijumfa u Briselu protiv Anderlechta u Ligi prvaka gostovali su danas Sunderlandu. Tobdžije su do vodstva došle u 30. minuti susreta, a strijelac je bio Alexis Sanchez. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 1:0 za Arsenal. U drugom poluvrmenu Arsnal dolazi i do drugog gola, a strijelac je Sanchez u 92. minuti.

Southampton je danas na svom terenu dočekao Stoke City našeg Asmira Begovića. Domaći su do vodstva došli u 33. minuti susreta, a strijelac je bio Mane. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 1:0 za domaće. 

West Bromwich Albion na domaćem terenu nakon remija sa Manchester Unitedom dočekao je Crystal Palace. Gosti su do vodstva došli u 16. minuti susreta, a strijelac je bio Hangeland. Na isteku prvog poluvremena gosti dolaze i do dva gola prednosti, a precizan sa bijele tačke bio je Jedinak u 46. minuti susreta. 

Domaći su se vratili u 51. minuti susreta, a strijelac je bio Anichebe. Berahino je u 94. minuti susreta sa bijele tačke donio bod svojoj ekipi.   

 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Engleska, Premiership, 9. kolo

Sunderland - Arsenal 0:2 (Sanchez 30,92)
Liverpool - Hull City 0:0
Southampton - Stoke 1:0 (Mane 33)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.