Na semaforu je tek peti minut, a na tribinama Bernabeua svi u ekstazi: "Ovo je čudo..."

Arda je sve oduševio

Na semaforu je tek peti minut, a na tribinama Bernabeua svi u ekstazi: "Ovo je čudo..."

Edmir Škorić

Real Madrid danas ima priliku da osvoji naslov prvaka Španije. Najprije mora da pobijedi Cadiz, a da pritom kasnije Barcelona ne slavi u gostima kod Girone.

Duel Reala i Girone počeo je u 16:15 sati, a nakon 45 minuta mreže i dalje miruju, mada će Kraljevi jasno uraditi sve da do kraja ostvare pobjedu i završe pitanje o tituli.

S obzirom da u srijedu slijedi jako bitan meč i revanš u polufinalu Lige prvaka protiv Bayerna (prvi duel 2:2 u Minhenu), Carlo Ancelotti je napravio velike promjene u sastavu, pa je Turčin Arda Guler po prvi put starter na Santiago Bernabeuu, a na gol se vratio Thibaut Courtois.

Joselu je dobio priliku u napadu, a u prvih su i Brahim Diaz, Luka Modrić, Dani Ceballos, Edouardo Camavinga...

Real Madrid je počeo meč u ovom sastavu: Courtois , Carvajal , Militao , Nacho , Garcia , Modrić , Camavinga , Ceballos , Arda Güler , Brahim , Joselu

Oglasi

Za sada Real nije pronašao put do mreže Cadiza, koji se odlično brani na startu meča, a publiku u Madridu je ipak uspio da oduševi super talentovani Guler u petoj minuti.

S nekim driblinima i potezima je ponovo pokazao kakav je majstor i da će biti budućnost madridskog kuba. Svaki trenutak koji provodi na terenu ispunjen je iščekivanjem, dok navijačima zastaje dah u iščekivanju njegovih bravura.

"Ovih pet minuta je dovoljno da shvatimo da je Ardina budućnost vezana za Madrid", napisao je jedan od navijača Reala na društvenoj mreži X, dok je drugi dodao: "Ovo je čudo, jednostavno..."

Sa svakom utakmicom, on iznova potvrđuje svoj status čudesnog djeteta predodređenog za velike stvari. Arda za sada dobija minute na kapaljku, ali je sigurno da će s vremenom imati sve veću ulogu u Realu, te da će polako preuzimati veliku odgovornost na sebe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

S igračima poput njega ili Judea Bellinghama, Real ne treba da brine za budućnost, čak i ako će ostati bez majstora kakvi su Luka Modrić i Toni Kroos i bez kojih sredina Madrida trenutno izgleda nezamislivo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije