Odigrane tri utakmice 11. kola engleskog Premiershipa

Svrake nižu pobjede, Lončari srušili Tottenham

Tri utakmice 11. kola engleskog Premiershipa bile su na rasporedu danas od 14 sati i 30 minuta, a Stoke City, Asmira Begovića, slavio je protiv Tottenhama rezultatom 2:1.

Stoke City našeg Asmira Begovića gostovao je danas na White Hart Laneu kod Tottenhama. Gosti su do vodstva došli u šestoj minuti susreta, a strijelac je bio Bojan Krkić. 

Stoke City u 33. minuti susreta dolazi do dva gola prednosti, a strijelac je ovaj put nakon asistencije Dioufa, Jonathan Walters. Domaćin se vratio u 77. minuti susreta, a mrežu Stoke nakon asistencije Rosea zatresao je Chadli. 

Ostalo je do kraja 2:1 za goste, a Tottenham je susret završio sa deset igrača. Crveni karton u 85. minuti susreta dobio je Naughton. Muhamed Bešić duel dva tima odgledao je sa klupe za rezervne igrače. 

West Bromwich Albion ugostio je danas na svom terenu Newcastle United. Gosti su u samoj završnici prvog poluvremena došli do vodstva, a strijelac za Svrake bio je Perez nakon asistencije Janmaata. 

Newcastle do dva gola prednosti dolazi u 62. minuti susreta. Opet je Janmaat u ulozi asistenta, a mrežu WBA trese Coloccini. Ostalo je do kraja susreta 2:0 za Newcastle United. 

Sunderland je na svom terenu dočekao Everton. Nakon prvih 45 minuta nije bilo golova, a onda je Larsson zatresao mrežu Karamela u 67. minuti susreta iz slobodnog udarca. Gosti su do izjednačenja došli u 76. minuti susreta, a mrežu Sunderlanda zatresao je Baines sa bijele tačke. Ostalo je do kraja susreta 1:1. 

Engleska, Premiership, 11. kolo: 

Tottenham - Stoke 1:2 (Chadli 77/Krkić 6, Walters 33)

WBA - Newcastle 0:2 (Perez 45, Coloccini 62)

Potražite više informacija na temu Premier league:

Sunderland - Everton 1:1 (Larsson 67/Baines 76-pen)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.