Od straha je molio ljude oko sebe da ga brane od Ibre, sada mu je Zlatan porukom pokazao pravo lice!

Nije ga zaboravio

Od straha je molio ljude oko sebe da ga brane od Ibre, sada mu je Zlatan porukom pokazao pravo lice!

Admin Čaušević

Zlatan Ibrahimović jako cijeni osobe koje mu se suprotstave. Pokazao je to ovih dana i čovjeku koji je od njega strahovao tokom igračkih dana te je čak i molio saigrače u svlačionici da ga čuvaju od Šveđanina bh. korijena.

Skoro godinu dana Ibrahimović je u penziji, ali ne može bez fudbala. Trenutno je savjetnik u Milanu i primarni zadatak za novu sezonu bit će mu izbor novog trenera.

Stefanu Pioliju su odbrojani dani, na kraju sezone ga čeka odlazak, a Ibrahimović je već izabrao svog kandidata za novog šefa struke Rossonera te čak i ostvario kontakte.

Legendarni napadač se odlučio za Marka Van Bommela koji prošle sezone stigao do historijski titule prvaka Belgije sa Antwerpom te ovaj klub odveo u Ligu prvaka.

Ibrahimović i Van Bommel su bili saigrači u Milanu još prije desetak godina, a Šveđanin je odlučio da mu pokaže kako ga jako cijeni i kao igrača tako i sada kao trenera.

Već danima se na Apeninima piše kako je Ibra poslao poruku bivšem saigraču te mu jasno poručio da ga želi za trenera Milana.

Oglasi

Mnogim ljubiteljima fudbala je nepoznat žestok okršaj koje su svojevremeno tokom kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2010. nakon što je Nizozemska pobijedila Švedsku sa 4:1.

Ibrahimović i Van Bommel su kao igrači s Milanom osvojili Scudetto

"Bilo me strah Ibrahimovića, u svlačionici sam molio saigrače da me čuvaju i da trebam njihovu pomoć jer će me Zlatan udariti i kad lopta nije u blizini", govorio je Van Bommel svojevremeno.

Međutim, Šveđanin je pokazao veliki respekt prema Nizozemcu i kada ga je trebalo dovesti u Milan 2011. godine prvi je bio za njegov dolazak.

"Neugodan je za naše rivale. Radije bih ga imao na svojoj strani, nego igrao protiv njega", kazao je tada Ibrahimović Adrianu Gallianiju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Njih dvojica su na kraju zaigrali u Milanu te su sa Rossonerima osvojili Scudetto, a 12 godina kasnije historija bi se mogla ponoviti, ali u nešto drugačijim ulogama.

Ibrahimoviću je preostalo da ubijedi i šefove milanskog velikana kako je Van Bommel najbolji izbor za klupu. Poznavajući Ibrin autoritet to i ne bi trebao biti prevelik problem.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi