Navijač Intera dodao Mkhitaryanu baner, on vidio šta na njemu piše, pa napravio gospodski potez

Da je barem Dumfries isto uradio

Navijač Intera dodao Mkhitaryanu baner, on vidio šta na njemu piše, pa napravio gospodski potez

Endin Čaušević

Fudbaleri Intera prošlog vikenda proslavili su titulu prvaka Italije na ulicama Milana, a u centru skandala našao se Denzel Dumfries zbog banera kojeg je visoko digao u zrak. Dumfriesu prijeti suspenzija, a zanimljivo da je njegovim stopama mogao i Henrikh Mkhitaryan, ali on je odmah vidio o čemu se radi.

Inter je na ulicama Milana priredio sjajnu proslavu sa svojim navijačima, a italijanski mediji pišu da je na ulicama ovog grada bilo oko 300.000 navijača.

Međutim, sve to palo je u drugi plan zbog sramotnog banera koji se pojavio tokom proslave, a isti je na kraju došao u ruke Denzela Dumfriesa.

Na baneru se vidi kako Dumfries na lancu "vodi" lijevog beka gradskog rivala Milana, Thea Hernandeza, te bi Nizozemac mogao biti žestoko kažnjen zbog uvrede na račun protivnika.

Jedan od navijača Intera je dodao Dumfriesu ovaj baner, te ga je nizozemski reprezentativac visoko digao u zrak na oduševljenje navijača, ali očito ni slutio nije da bi ga taj potez na kraju mogao koštati čak i suspenzije.

Kasnije je tokom večeri Dumfries pokušao da se izvuče kada je prekinuo pogrdno skandiranje navijača Intera za Hernandeza, no to ga neće spasiti.

Oglasi

Sličnu grešku mogao je napraviti i njegov saigrač Mkhitaryan, ali je Armenac bio mnogo oprezniji i postupio je veoma pametno kada je vidio šta piše na baneru.

I Mkhitaryanu je jedan od navijača Intera dodao baner, a Armenac je isti prvo pogledao šta piše, te kada je shvatio da to nije baš lijepa poruka baner je odmah vratio navijaču i nije htio da ga digne u zrak.

Na baneru je bila poruka za navijače ljutog rivala Milana na kojem je pisalo: "Imate samo jednu zvijezdu i kompleks".

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naravno, navijači Intera aludirali su na to da će na njihovom grbu sada biti dvije zvijezde jer su osvojili 20 Scudetta. S druge strane Milan je na jednoj zvijezdi jer ima i jednu titulu prvaka Italije manje od gradskog rivala.

Apsolutni rekorder u Italiji je Juventus koji ima već odavno iznad grba na dresu tri zvijezde jer je klub iz Torina čak 36 puta uspio da osvoji Scudetto.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi