Aktuelni prvaci izgledaju sjajno

Kraljevi kraljevski: Real Madrid ušao u historiju

Aktuelni osvajači Lige prvaka su se prošetali grupom B sa maksimalnih 18 bodova i šest pobjeda iz isto toliko utakmica. Ovaj rezultat znači da se Real Madrid upisao u historiju.

Kraljevski klub postao je prvi tim koji je dva puta u historiji Lige prvaka završavao takmičenje u grupnoj fazi sa maksimalnim učinkom. Prethodno su to već učinili 2011. godine.

Real Madrid nije imao previše problema sa rivalima u grupi pa je Basel pobjeđivao sa 5:1 i 1:0, Liverpool sa 3:0 i 1:0 a Ludogorec sa 2:1 i 4:0.

U šest utakmica je Real postigao šesnaest a primio samo dva pogotka, a najbolji strijelci su Ronaldo i Benzema koji su se po pet puta upisivali u listu strijelaca u najelitnijem klupskom takmičenju u Evropi.

Inače, bila je ovo nevjerovatna devetnaesta uzastopna pobjeda za Kraljeve koji ove sezone zaista izgledaju nadmoćno.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.