Ma kakav Beograd! Ludilo iz Atine košarka ne pamti, čak je i Luka Dončić izbezumljen

Panathinaikos je na Final Fouru

Ma kakav Beograd! Ludilo iz Atine košarka ne pamti, čak je i Luka Dončić izbezumljen

Admin Čaušević

Nakon 12 godina čekanja Panathinaikos je u prilici da postane prvak Evrope u košarci. Izbacili su Zeleni u razigravanju Maccabi poslije pet utakmica veoma uzbudljive i neizvjesne završnice i tako čekirali kartu za Berlin.

Atmosfera u Beogradu je sinonim za košarku, međutim u utorak navečer navijači Panathinaikosa su definitivno nadmašili pristalice Partizana u noći za pamćenje.

OACA je bila puna sat vremena prije početka utakmice, oko 18.000 fanatičnih Grka je dalo do znanja igračima Maccabija da ih čeka pravi pakao. Tako je i bilo.

Atmosferi se divio čak i Luka Dončić koji je meč pratio iz SAD-a. To dovoljno govori kakav je interes vladao za okršaj u prijestolnici Grčke.

Oglasi

Peta utakmica serije je bila poprilično izjednačena u prve tri dionice, a pobjednik je odlučen u posljednjoj dionici kada se grčki predstavnik uspio odlijepiti i slaviti sa konačnih 81:72.

Zelene je do pobjede predvodio fantastični Kendrick Nunn sa 26 poena. Amerikanac je ponovo imao svoju noć i potvrdio da je legitimni kandidat da postane MVP.

Kad je utakmica završila nastala je totalna ludnica. Parket su doslovno prekrili navijači Panathinaikosa, dok se fanatično navijalo i na tribinama. Ovakvo slavlje je i razumljivo s obzirom na 12 godina čekanja.

Najveće zasluge na plasman na F4 nosi Ergin Ataman, dvostruki osvajač Eurolige sa Efesom te bez sumnje jedan od najboljih košarkaških trenera današnjice.

Oglasi

"Atmosfera je bila sjajna. Zaslužili smo ovo. Bili smo drugi u regularnom dijelu. Možda smo izgubili jedan meč na domaćem parketu od Maccabija, ali nikad nismo izgubili samopouzdanje i vjerovali smo u sebe."

"Želim pokazati stisnuste pesnice navijačima, a posvećujem ih navijačima Panathinaikosa, zatim onim koji su nas bodrili iz Turske i svima. Sada smo kandidati da postanemo prvaci", poručio je Turčin.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Panathinaikos je sa šest titula jedan od najuspješnijih klubova u Euroligi, ali posljednji put klub iz Atine je na krovu Starog kontinenta bio još 2011. godine.

U polufinalu Final Foura u Berlinu Panathinaikos će igrati protiv boljeg iz pete utakmice Monaco - Fenerbahče te ima ozbiljne šanse da prođe u finale.

Top Komentari

BosanskaSvedska
@AlphaStrong Vidi brate kako traktor vojo ne voli cioniste!
2 1
HamzaVojvoda
Ko god cioniste dere bravo bravo mrs nazad na okupiranu teritoriju
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi