Danskoj samo remi

Šveđanima skandinavski derbi, Argentina priredila senzaciju

Tri posljednje utakmice drugog dana Svjetskog prvenstva u Kataru donijele su velika uzbuđenja.

Prvo veliko iznenađenje na turniru priredila je Argentina koja je krajnje neočekivano izvukla remi protiv Danske. Rezultat je na kraju glasio 24:24, nakon što su Danci na poluvremenu imali pet golova prednosti.

Najzaslužniji za veliko iznenađenje je Federico Pizarro koji je postigao osam pogodaka, što ga je promovisalo u prvo ime večerašnjeg susreta. Sa druge strane, Eggert je postigao pet, a zakazali su Hansen i Lindberg koji su postili samo dva odnosno jedan pogodak.

Švedska je sjajnom odbranom limitirala Island koji je u ovom skandinavskom derbiju postigao samo šesnaest pogodaka. Šveđani su na krilima Ekberga (7 golova) došli do pobjede rezultatom 24:16. Atlason je u redovima poraženog tima bio bolji od ostalih sa pet postignutih pogodaka.

Nikola Karabatić je sa sedam postignutih pogodaka vodio Francusku do pobjede protiv Češke. Bilo je na kraju 30:27, rezultat sasvim dovoljan da Francuzi prvenstvo otvore pobjedom koja je od njih bila i očekivana.

SP u Kataru

Franscuska - Češka 30:27

Danska - Argentina 24:24

Švedska - ISland 24:16

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.