Reakcija o kojoj će pričati Hrvatska: Pogledajte kako je Jakirović "podnio" poraz Rijeke kod Lokosa
Foto: ArenaSport/Screenshot

Dinamo preuzeo prvo mjesto

Reakcija o kojoj će pričati Hrvatska: Pogledajte kako je Jakirović "podnio" poraz Rijeke kod Lokosa

Admin Čaušević

Prekinut je pobjedonosni niz Rijeke. Dosadašnji lider prvenstva Hrvatske je izgubio u Kranjčevićevoj od Lokomotive sa 3:1 te tako prepustio prvo mjesto Dinamu. Sa tribina je meč pratio i trener Modrih, Sergej Jakirović.

Jakirović je sezonu počeo kao trener Rijeke s kojom se nije rastao baš najbolje, a trenutno predvodi Dinamo pa nije iznenađenje što je bio na tribinama Kranjčevićeve.

Kamere su u nekoliko navrata snimile karizmatičnog stručnjaka, a posebno je bila zanimljiva njegova reakcija nakon što su Lokosi zabili drugi gol.

Jakirović je stavio ruku na lice te mirno gledao na teren. Izgledao je veoma hladan i nije pokazivao emocije, ali nema sumnje da je u sebi krio zadovoljstvo.

Slično je reagovao i novoizabrani predsjednik Dinama, Velimir Zajec koji je također prikrio zadovoljstvo. Tu scenu pogledajte ovdje.

Inače, drugi gol Lokomotiva je postigla nakon kornera, ali je svemu prethodio prekršaj za Rijeku. Međutim sudija Kolarić start Marića nad Ivanovićem nije okarakterisao kao faul.

Oglasi

HNS je odlučio da utakmice ove polusezone sude strane sudije, a na kraju bi se moglo desiti da ipak domaći sudija svojom odlukom i odluči prvaka kao što je to bio slučaj sa Kolarićem na meču Lokomotiva - Rijeka.

Sve u svemu Rijeka je na kraju izgubila sa 3:1 te je prepustila prvo mjesto Dinamu koji je po prvi put od starta sezone lider prvenstva i to četiri runde prije kraja.

Pred posljednja četiri kola situacija je takva da sada Dinamo zauzima prvo mjesto sa 72 boda, a Rijeka drugo sa bodom manje. Hajduk je na trećem mjestu sa 61 bodom i Splićani su odavno otpisani.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Odlučujuća utakmica bi mogla biti odigrana već sljedeće sedmice kada će Rijeka na Rujevici dočekati Dinamo u derbiju prvenstva.

Zanimljivo da će Jakirović na kraju sezone dobiti medalju ko god bio prvak. Razlog je što je u uvodnih nekoliko kola sjedio na klupi Rijeke, a sada predvodi Dinamo.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1574859714
Ma to se znalo da ce Dinamo preuzeti prvo mjesto.Ozbiljan i dobar tim.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi