Iznenađujući transfer u bh. futsalu: Sabahudin Petak novi član HMNK Rama
FOTO: HMNK Rama/facebook

Stiže iz MNK Bubamara

Iznenađujući transfer u bh. futsalu: Sabahudin Petak novi član HMNK Rama

Haris Zilić

MNK Bubamara Cazin oduševio je sportsku javnost u Bosni i Hercegovine i na furiozan način bez poraza došli su do titule u Prvoj ligi FBiH i plasmana u Premijer futsal ligu naše zemlje.

Jedan od lidera Bubamare bio je i momak kojeg svrstavaju među najbolje fudbalere u našoj zemlji, a to je Sabahudin Petak.

Upravo je Petak bio najbolji strijelac Prve lige FBiH sa 43 postignuta gola, a sada je iznenadio neočekivanim transferom.

Petak napušta redove Bubamare i neće igrati sa timom iz Cazina u društvu najboljih.

Ovaj futsaler se odlučio da ostane u prvoligaškom karavanu i potpisao je ugovor sa HMNK Rama koji ima visoke ambicije naredne sezone.

U klubu iz Rame su obavijestili javnost da je pomenuti posao i ozvaničen.

Oglasi

"Sabahudin Petak je novi igrač HMNK Rama!

U naš klub stiže iz MNK Bubamara gdje je kao jedan od ključnih igrača izborio Premijer ligu. S čak 43 pogotka proglašen je za najboljeg strijelca Prve futsal lige Federacije BiH.

Radi se o jednom od najboljih igrača sa ovih prostora i reprezentativcu Bosne i Hercegovine.

Sabahudine dobrodošao u HMNK Rama, velike stvari nas očekuju!", stoji u saopštenju HMNK Rama.

[Službeno] Sabahudin Petak je novi igrač HMNK Rama! 💪🏻💙 ▶️ U naš klub stiže iz MNK Bubamara gdje je kao jedan od...

Posted by HMNK RAMA on Tuesday, April 30, 2024

Mnogi koje bolje i detaljnije prate futsal u našoj zemlji svakako su iznenađeni ovim transferom, ali Petak je u svakom klubu u kojem je igrao davao svoj maksimum.

U Rami se nadaju da bi Petak i ovdje mogao biti lider i jedan od ključnih igrača u napadu na sami vrh Prve lige FBiH u narednoj sezoni.

Top Komentari

user1676648256
Ovom daj na ruke 2 hiljade potpisati će za turbe
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije