Foto: EPA

Izabran najbolji tim Svjetskog prvenstva

Edmir Škorić

Izabran je najbolji tim Svjetskog prvenstva u Kataru, kojeg je osvojila reprezentacija Francuske nakon pobjede nad Katarom (25:22).

Golman: Thierry Omeyer (Francuska)

Suvišno je bilo šta govoriti o Omeyeru. Rukometna legenda i godinama unazad najbolji golman svijeta. Omeyer je vodio Francuze do novog zlata.

Lijevo krilo: Valero Rivera (Španija)

Valero je sin proslavljenog španskog trenera Rivere Lopeza. Sjajni lijevi bek je odigrao zapaženu ulogu na SP-u u Kataru, a sa Španijom je osvojio četvrto mjesto.

Lijevi bek: Rafael Capote (Katar)

Kubanac Capote je jedan do brojnih stranaca u selekciji Katara. Uz Šarića, Markovića, Memiševića… vodio je Katar do senzacionalnog finala, ali pored Francuske se nije moglo.

Srednji bek: Nikola Karabatić (Francuska)

Jedan od ponajboljih rukometaša svijeta nastavlja s Frnacuskom osvajati zlatne medalje. Odigrao je zapaženu ulogu u finalu i sa šest golova je vodio Trikolore (uz Omeyera) do zlata.

Desni bek: Žarko Marković (Katar)

Srbijanac Žarko Marković je samo još jedan u nizu sjajnih rukometaša koje je angažovao bogati Katar za ovo prvenstvo. Marković je uz Šarića bio glavni igrač Katarana na proteklom SP-u.

Desno krilo: Dragan Gajić (Slovenija)

Gajić je briljirao na Svjetskom prvenstvu i među najboljim je strijelcima.  Posebno se istakao u grupnoj fazi.

Pivot: Bartoš Jurecki (Poljska)

Jurecki je imao fantastične nastupe tijekom SP-a, a njegove dobre igre pomogle su Poljskoj da osvoji treće mjesto i da priredi senzaciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.