Schalke nemoćan

Real siguran, Ronaldo konačno proradio, golčina Marcela

Edmir Škorić

Nogometaši Real Madrida ostvarili su 2:0 pobjedu u prvom susretu osmine finala Lige prvaka protiv Schalkea.

Real je bez povrijeđenih Luke Modrića i Jamesa Rodrigueza gostovao u Gelsenkirchenu, pa je svoj prvi nastup u Ligi prvaka upisao mladi Brazilac Lucas Silva, koji je zaigrao od prve minute.

Kraljevi su očekivano ostvarili pobjedu u Njemačkoj, a svoj golgeterski post prekinuo je ponajbolji igrač svijeta Cristiano Ronaldo. 

Schalke je bolje otvorio meč. U 25. minuti Huntelaar je prizemno šutirao, ali je Casillas odbranio. Minutu kasnije na drugoj strani pogodak. Carvajal je centrirao s desne strane, Ronaldo glavom loptu smjestio iza leđa Wellenreuthera. 

Ubrzo još jedna dobra šansa za goste iz Madrida, ali Benzemin udarac zaustavlja mladi golman Wellenreuther. U 33. minuti Huntelaara je zamijenio mladi Felix Platte, a holandski napadač je povrijeđen napustio teren.

Ronaldo je sjajno gađao iz slobodnjaka u 25. minuti, ali je mladi Wellenreuther odbranio. Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao.

U nastavku je Real napadao, održavao vodstvo, da bi u 74. minuti Schalke imao najbolju šansu u meču s Realom. Platte je pogodio prečku, lopta se odbila do Uchide, no ovaj se ne snalazi, pa Casillas dolazi do lopte.

Pravu golčinu postigao je Marcelo u 79. minuti, postavio konačnih 2:0 i vjerovatno obezbijedio Realu četvrtfinale. Ima, istina, uzvrat, ali teško, zaista teško Schalke može da izbjegne eliminaciju u prvoj rundi nokaut faze,

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Liga prvaka, osmina finala:
Schalke - Real 0:2 (Ronaldo 26, Marcelo 79)


Goal Cristiano Ronaldo - Schalke 0-1 Real... by Video-Live
Marcelo Goal Schalke 0 - 2 Real Madrid... by funnyno1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.