Sudija svirao kraj, počela fešta na Maksimiru, a onda je Jakirović gospodskim potezom sve oduševio

Uspio donijeti Dinamu titulu prvaka Hrvatske

Sudija svirao kraj, počela fešta na Maksimiru, a onda je Jakirović gospodskim potezom sve oduševio

Endin Čaušević

Fudbaleri Dinama večeras su na Maksimiru pobijedili Osijek sa 1:0 i osvojili titulu prvaka Hrvatske. Nakon što je sudija svirao kraj utakmice u centru pažnje našao se Sergej Jakirović zbog svoje gospodske reakcije.

Dinamo je uspio da iskoristi današnji poraz Rijeke na gostovanju kod Varaždina (3:1), te večeras pobjedom protiv Osijeka osigura sedmu uzastopnu titulu prvaka Hrvatske.

Modri su na Maksimiru slavili s minimalnih 1:0, a junak je bio Arijan Ademi koji je zabio odlučujući pogodak u 73. minuti utakmice.

Desetak minuta prije toga Osijek je ostao s igračem manje jer je direktan crveni karton dobio Duarte, a to je itekako olakšalo posao Dinamu koji je uspio da na kraju dođe do gola vrijednog titule prvaka.

Nakon što je sudija Patrik Kolarić označio kraj utakmice na Maksimiru je počela fešta igrača i navijača zagrebačkog kluba.

No, u centru pažnje našao se Sergej Jakirović koji je toliko osporavan ove sezone, ali na koncu je uspio da Dinamu donese titulu prvaka Hrvatske.

Oglasi

Očekivalo se da će Jakirović da euforično slavi odmah nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, ali on to nije napravio i gospodskim potezom je oduševio mnoge.

Jakirović se nije previše radovao i prvo što je uradio jeste da je otišao do protivničkog trenera Zorana Zekića kojem je pružio ruku, a to možete da pogledaten na OVOM LINKU.

Potražite više informacija na temu HNL:

Nakon toga Jakirović se vratio do klupe Dinama kako bi čestitao svojim saradnicima jer su uspjeli da odole svim nedaćama i na kraju ispune cilj, a to je osvajanje titule.

Za Dinamo je ovo sedma uzastopna titula prvaka Hrvatske, te i pored jedne od lošijih sezona niko od ostalih klubova nije uspio da zaustavi dominaciju kluba s Maksimira.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti